Ofisten yapılan açıklamaya göre ekiplerin, biri acil servisin önünde, diğeri Şifa Hastanesi'ndeki böbrek bölümünün önünde olmak üzere iki toplu mezarda 30 şehidin naaşına ulaşıldı.

Ekiplerin, şehit naaşlarına ulaşmak için günlerce çalıştığı, işgal ordusunun bazı cesetleri kasıtlı sakladığı, kuma gömdüğü ve üzerlerine atık döktüğü belirtildi.

Bazı cesetlerin ise kimliklerinin belirlenemediği, cesetlerin arasında kadın ve yaşlıların olduğu ifade edildi. Cesetlerden bazılarının da yaralanmış, kelepçelenmiş ve elbiseleri çıkarılmış olduğu kaydedildi.

Hükümetin medya ofisi, işgal ordusunun saldırı yaptığı sırada hastane yerleşkesinde bulunan sivillerin, sağlık personeli ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişinin akıbetinin halen bilinmediğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı ise Gazze ve Kuzey Gazze bölgeleri için sahra hastaneleri ve uluslararası multidisipliner sağlık ekiplerinin sağlanması çağrısında bulundu.

Bakanlık, Gazze ve Kuzey Gazze bölgelerinde nüfusun ihtiyaçlarını karşılayacak, ameliyathane, yoğun bakım, laboratuvar ve teşhis hizmetlerini içeren 200 yatak kapasiteli cerrahi sahra hastanelerine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha