Harran Üniversitesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında Yardımcı Doçent Doktor olan Ramazan Ömer, Filistin meselesi ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Ömer, Filistin'deki direnişin kazanıldığı halinde dünyadaki her direnişin yaşanan adalet savaşından faydalanacağını aktardı. İnsanlık bakımından Filistin'deki mazlum insanlara destek verilmesi yönünde çağrıda bulunan Ömer, batılı devletlerin ve siyonistlerin yaşanan savaşın son savaş olduğunu bildiğini söyledi.

"Elhamdülillah direniş Filistin'de şu anda çok güçlü"

Ömer, "Özellikle Filistin meselesinde çok önemli ama farklı iki durum vardır. Biri mutlu olan tarafı bir de hüzünlü olan tarafı. Yapılan onca zulme rağmen maalesef sessizlik devam ediyor. Filistinliler olarak bizler, bu meselenin bu hale geleceğini uzun zamandır biliyorduk. Çünkü Filistin'deki bulunan işgalcilerin yaptığı işgal son işgal. 21. yüzyılda sadece dünya üzerinde tek sömürge ve işgal var. Bu da maalesef Filistin işgali. Dünya hakkımız olan şeyi bize vermek istemiyorlar çünkü dünya h güçlü olana destek veriyor. Müslüman devletler de dahil ümmet olarak bizden istenilen gayret göstermedik, bu yüzden Yahudiler hala kanımızda, topraklarımızda en sefil ve en çirkin işkenceyi ve bombardımanı yapıyorlar. Elhamdülillah direniş Filistin'de şu anda çok güçlü. Son bir haftada en az 200 siyonist askeri öldürüldü, en az 150 tank kullanılamaz hale getirildi. Her an bir Yahudi askeri öldürülüyor ama maalesef görünenin dışında çok karanlık sahneler ve çok karanlık bir arka plan var. İslam ümmetinden beklediğimiz destek hala gelmedi. Biz umudumuzu kaybetmedik ancak ümmet tutumlarının böyle kalmasını istiyor." dedi.

"Bu savaşı Filistin kazanırsa artık güçlü bir Avrupa kalmayacak"

Filistin'deki direnişin adaletsizliğe karşı ve özgürlüğü gerçekleştirmek için olduğunu vurgulayan Ömer, şöyle devam etti:

"ABD, Avrupa ve israil, bu savaşın son savaş olduğunu çok iyi biliyorlar ve eğer bu savaşı Filistin kazanırsa artık güçlü bir Avrupa kalmayacak. Zafer ümmet için yakındır inşallah. Filistin'deki direniş sadece israil'lere karşı değil maalesef bu direniş adaletsizliğe karşı ve özgürlüğü gerçekleştirmek için bu direniş ortaya çıktı. Eğer bu direniş kazanırsa, o zaman dünyadaki her direniş ve adalet, bu savaştan faydalanacak ve artık özgürlük her yerde olacak. Türkiye ve İslam alemi maalesef hepsi zulüm altında yaşıyor; bazen ekonomi bazen güvensizlik üzerinden darbe bazen de maalesef iç savaş gibi şeylerle karşılaşıyor. Bunların nedenini hepsi siyonist ve hainlerin destekleriyle yapılıyor."

"Bu savaşın gidişatı sonuna kadar devam edecek"

Filistin'deki direnişin düşmesi halinde savaşın Türkiye'yi de saracağını belirten Ömer, "Bu savaşın gidişatı sonuna kadar devam edecek. Çünkü bu savaş için başka çare yok ya biz ya da onlar. Biz derken sadece Filistinliler için değildir. Geçen hafta Recep Tayyip Erdoğan, eğer Gazze'deki direnişçiler bu savaşı kaybederse, bu savaşın ateşi en yakın zamanda Türkiye'ye ulaşacak. Bu söz Sadece Erdoğan'ın değil, Netanyahu özellikle Almanya ve Fransa liderleri açık bir şekilde söylüyorlar ki ikinci hedefimiz Türkiye ve Arap ülkeleri diye. Ortadoğu coğrafyasında kendilerine karşı güçlü bir İslam Devleti görmek istemiyorlar. Yahudilere göre bu topraklar Ankara'dan Mısır'a kadar onlara ait. Onların kitabına göre yani Fırat ile Nil arasındaki tüm topraklar onlara ait ve yine onlara göre Türkiye onların topraklarını işgal etti. Bu yüzden Türkiye'yi bu topraktan çıkartmak istiyorlar. Türkiye'ye karşı bir şey yapmamalarının nedeni Filistin'deki şu an devam eden direniş. Direniş gerçekten düşerse, durum çok farklı olacak. İnsanlık bakımından Filistin'deki mazlum insanlara destek verilmeli." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha