Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kulüpler Topluluğu, ABD'de Gazze'ye destek için yürüyüşü yapan öğrencilere ve akademisyenlere karşı uygulanan polis şiddetini protesto etmek ve baskılara maruz kalan öğrencilere ve akademisyenlere destek olmak için üniversite kampüsünde bir açıklama ve yürüyüş düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii önünde başlayan yürüyüş, merkez yemekhane girişi önünde som buldu. Yürüyüşün ardından öğrenciler basın açıklamasını 3 dilde okudu.

"Özgürlüğün ruhu Gazze'de; Amerika'da ise sadece heykeli var"

Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını okuyan Ömer Koca, "Özgürlüğün ruhu Gazze'de; Amerika'da ise sadece heykeli var. İslam topraklarını işgal ederek yüzyıla yakın bir süredir kadın-erkek, yaşlı genç, bebek-çocuk demeden soykırım yapan israil, 7 Ekim'den sonra tüm dünyanın gözü önünde zulmüne devam ediyor. Bu katliamlar karşısında eli kolu bağlı durmak, sessiz kalmak da bir sorumluluktur. Bizler de bugün sorumluluğumuzun bir gereği olarak bu basın açıklaması yapıyoruz." dedi.

"Gazze'de başlayan bu uyanış, tüm dünyada özgür ruhları harekete geçirecek ve kurulmuş olan adaletsiz dünya düzenin sorgulanmasına yol açacaktır"

Filistin meselesinin sadece Müslümanların değil, kalbinde merhamet zerresi taşıyan tüm insanların ortak davası haline geldiğini belirten Koca, "Bu sebepledir ki Amerika'daki, Kanada'daki üniversite öğrencileri, akademisyenler, okuldan atılmayı dahi göze alarak kampüslerde bu soykırımı protesto ediyor ve zalimlere lanet okuyorlar. Amerika'da göstericilere uygulanan şiddet ise, dünyaya düşünce özgürlüğü, insan hakları, ahlaki değerler vaat eden batı söylemlerinin hakikatten ne kadar uzak olduğunu da göstermiştir. Bugün Gazze'de ve onun yanında olanlardaki özgür ruhlara şahit olurken, Amerika'da özgürlüğün sadece heykelinin kaldığını görüyoruz. Umuyoruz ki Gazze'de başlayan bu uyanış, tüm dünyada özgür ruhları harekete geçirecek ve kurulmuş olan adaletsiz dünya düzenin sorgulanmasına yol açacaktır." şeklinde konuştu.

"Gazze'de insanlığa karşı işlenen soykırım suçuna karşı ağaya kalkmaya bekliyoruz"

İslam dünyasına seslenen Koca, "Bugün mazlumun yanında olma günüdür. Bugün zalimlerin karşısında durma günüdür. Bugün hakkı haykırma günüdür. Bugün dünyadaki adaletsiz düzenin değişmesi için harekete geçme günüdür. Tüm insanlığı ve yeryüzündeki tüm kurum ve kuruluşları hakkı savunmaya ve mazlumlara yardım etmeye çağırıyoruz. Gazze'de insanlığa karşı işlenen soykırım suç una karşı ağaya kalkmaya bekliyoruz. Katliamın bir ana önce durdurulması ve suçluların uluslararası mahkemelerde yargılanmasını talep ediyoruz. Biz Eskişehir İlahiyat Fakültesi öğrencileri olarak, insanlığımızın bir gereği olarak, her türlü zulme, özellikle de Gazze'de işlenen soykırıma karşı olduğumuzu ve başta Amerika'daki akademisyenler ve öğrenciler olmak üzere mazlumlara destek olanların da yanında olduğumuzu ifade etmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha