2023-2024 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla eğitim için Angola’dan Malatya’ya gelen Amodu Kambungu Mbala İnönü Üniversitesi biyoloji bölümünde eğitimine başladı.

Eğitim için yaklaşık 5 aydır bulunduğu Malatya’da KYK yurdunda yaşayan Mbala'ya, Mehmet Emin Kaya manevi rehberlik ve danışmanlık görevinde bulundu.

Daha önce İslam dininden bi haber olan Mbala, rehberlik hocayı Mehmet Emin Kaya ve diğer yurt arkadaşları vasıtasıyla İslam dinini tanıdı.

Memleketinde Portekizce, Fransızca ve Angola’nın yerel dilini bilen Mbala, rehberlik hocası Mehmet Emin Kaya'nın tercüme yoluyla kendisiyle iletişim kurarak ilgilenmesi sonucu Müslüman olmaya karar vererek, Malatya İl Müftülüğüne başvuruda bulundu.

İl Müftülüğünde Müftü Şahin Yıldırım tarafından kabul edilen Mbala, daha sonra Müftü Yıldırım, tarafından kendisine İslam dininin esasları anlatılarak Kur'an-ı Kerim okundu.  

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Angolalı Mbala İl Müftüsü Yıldırım ile birlikte Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olduktan sonra Ahmet ismini alan Mbala'ya Kur'an-ı Kerim ve yabancı dilde meali hediye edildi.

"Baktım Hocam ve arkadaşlarım iyi insanlar, Müslüman olmaya karar verdim"

Bugün kendisi için çok özel bir gün olduğunu ve çok mutlu olduğunu söyleyen Ahmet (Amodu), "Önceden Hristiyan idim. Buraya geldik annemiz babamız yoktu. Burada Mehmet hocama ve arkadaşlarımıza baktım iyi insanlar. Mehmet hoca bize sahip çıktı baba oldu. Gençler için de iyi bir örnek. Müslüman olmamda Mehmet Hoca çok etkili oldu. Müslüman olmaya burada kendim karar verdim. Bugün kelimeyi şahadet getirdim. Bu kelimeyi her zaman söyleyeceğim. Kendisiyle birlikte umreye gideceğiz Hazreti peygamberin yanına. O çok iyi bir insan" diye konuştu.

"Kardeşimizin kelimeyi şahadetinde tanıklık etmek güzel bir şey"

Böyle bir ana tanıklık etmekten dolayı mutlu olduğunu aktaran Malatya Müftüsü Yıldırım, "Kardeşimizin kelimeyi şahadetinde tanıklık etmek güzel bir şey. Mehmet kardeşimiz de buna örnek olmuş. Kendileri de duygularını ifade ederken hocamızdan etkilenmiş. Yaşayan ve özellikle en önemli yaşantısı üzerinde örnek olan Mehmet Hocamıza teşekkür ediyorum. Gerçekten insanların hayatına değiştirebilecek bir etkiye sahip. Ahmet kardeşimiz daha önce çevresinde Müslümanların olmadığını kaydetmişti. Şimdi Müslümanlarla tanışıp şahadet getirdi" diye belirtti.

"Birkaç gün önce Müslüman olacağına karar verdi ve bugün Kelime-i Şehadet getirip Müslüman oldu"

Ahmet ile 5 ay önce tanıştığını ve şu an da üniversitede hazırlık sınıfında okuduğunu söyleyen Mehmet Emin Kaya, "Ülkemize geldiği zaman tanıştık, ilgilendik. Diğer yabancı uyruklu arkadaşlarımızla beraber bir muhabbet ve sevgi ortamımız oldu. Biz de kendisine 'İslam'a girmeyi düşünür müsün?' diye sorduğumuzda kendisi araştıracağını söyledi. Elhamdülillah beş aydır kendisi devamlı yanımıza gelip gitti. Biz de Saffan arkadaşımıza ben Arapça oda Fransızca ona tercüme ediyordu. Elhamdülillah birkaç gün önce karar verdi. Bugün Sayın Müftümüzün huzurunda da Kelime-i Şehadet getirdi" dedi.

"İnşallah birlikte Peygamber Efendimizi ziyarete umreye gideceğiz"

Kaya, "Kendisine de söz verdik, İnşallah beraber Peygamber Efendimizi ziyarete umreye gideceğiz, inşallah. Hazreti Ali Efendimizin söylediği gibi 'Bir kişinin hidayetine vesile olmak, dünya ve üzerine güneşin doğduğu battığı her şeyden daha hayırlıdır.' Yani hep küçüklüğünden beri bir hayalim vardı. Kardeşlerim de yurt dışında yaşıyor. Bir insanın hidayetine vesile olmak istiyordum. Hamdolsun Rabbim bana nasip eyledi. Bugün hayatımın en özel günü, kırk dokuz yaşındayım, en mutlu günümü, en huzurlu günümü yaşıyorum. Ben ondan daha heyecanlıyım, gelirken de heyecanımızı bir türlü yenemedik." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha