16-23 Mart "Dünya Mustazaflar Haftası" olması vesilesiyle Mustazaflar Cemiyeti tarafından Diyarbakır'da 3 gün boyunca farklı adreslerde resim sergisi etkinliği düzenleniyor. Bugün merkez Kayapınar ilçesi Yenihal Köprülü Kavşağında başlatılan resim sergisi, cuma günü Sur ilçesi tarihi Ulu Camii önü ve cumartesi günü de Yenişehir ilçesi Ofis AZC Plaza önünde yapılması planlanıyor.

Fotoğraf sergisinde 16 Mart 1988'de Saddam Hüseyin tarafından Irak'ın Halepçe kentinde kimyasal bombalarla yaptığı katliam başta olmak üzere farklı coğrafyalarda yapılan zulümlerin yanı sıra Gazze'de 7 Ekim sabahıyla başlayan ve yaklaşık 166 gündür devam eden soykırıma ait kareler ve maketler sergilendi.

Yapılan resim sergisi çalışmasının amacı ve etkinliğin içeriği hakkında bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır İl Temsilcisi Faysal Yeşil, tek gayelerinin yeryüzünde Müslümanlara yapılan zulümleri unutturmamak ve özellikle 5 ayı geride bırakan Aksa Tufanı Operasyonunu gündemde ve zihinlerde canlı tutmak olduğunu söyledi.

"Bu yılki 'Dünya Mustazaflar Haftası'nı israilin Gazze'de katliamlarının gölgesinde geçiriyoruz"

Yürütülen çalışmanın genel amacını özetleyen Yeşil, "Malum olduğu üzere her sene 16-23 Mart tarihleri arasında tüm dünyada 'Dünya Mustazaflar Haftası' olarak çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Biz Mustazaflar Cemiyeti olarak her yıl bu minvalde birçok programlar yapıyoruz. Bu senede 'Dünya Mustazaflar Haftası'nı maalesef siyonist israilin Gazze'de yapmış olduğu katliamların gölgesi altında geçiriyoruz. Yapmış olduğumuz fotoğraf sergisinde ağırlıklı olarak Gazze'de devam eden soykırımda katledilen bebek ve kadınların görselleri, söz konusu bebek ve kadınların durumunu yansıtan maketler ile ziyaretçilerimizin duygu ve düşüncelerini aktarabileceği bir masa bıraktık. Burada ziyaretçilerimiz fotoğraf sergisini dolaştıktan sonra duygu ve düşüncülerini aktarma fırsatı bulabilecekler." dedi.

Resim sergisinin sadece Gazze'deki katliamlardan oluşmadığına dikkat çeken Yeşil, "16 Mart 1988'de mazlum Kürt halkı Hüseyin Saddam tarafından Halepçe'de katledilmişti. Halepçe katliamının yıl dönümü vesilesiyle resim sergimizde bu katliama dair de çeşitli fotoğraflar yer alıyor." ifadelerini kullandı.

"Gazze'deki katliamlara karşı protestolar devam etme ve gerekli destekler sürdürülmeli"

Gazze'de devam eden soykırımın gün geçtikçe toplumun zihninde normalleşmeye gittiği bu günlerde ilk günler gibi gerekli hassasiyet ve duyarlılığın gösterilmesi yönünde çağrıda bulunan Yeşil, şu ifadelere yer verdi:

"Bu vesileyle bir hatırlatmada da bulunmak isteriz. Bilindiği üzere yaklaşık 6 aydan beri siyonist çetenin Gazze'deki katliamlarına karşı tüm dünyada protestoların devam etmesini ve gerekli desteklerin sürdürülmesini tüm duyarlı vicdan sahibi insanlardan bekliyoruz."

Yeşil, "Sergimiz 3 gün sürecek. Bugün Ceylanlar AVM, cuma günü Ulu Camii, cumartesi günü de Ofis AZC Plaza önünde programımız devam edecek. Ziyaretçilerimiz saat 10.00-17.00 arası resim sergimizi ziyaret edebilir. Rabbimden hayırlara vesile olmasını diliyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha