İslami ve Ulusal gruplar Takip Komitesi, bir Amerikan güvenlik şirketinin Refah kara geçişinin yönetimini ve izlenmesini devralmasına yönelik bir plan hakkında medyada çıkan haberleri takip ettiklerini açıkladı.

Açıklamada, Milli ve İslami Güçler Takip Komitesi'nin, bu raporların doğruluğu ne olursa olsun, Refah kapısı veya başka bir taraf üzerinde herhangi bir vesayet dayatılmasını kabul etmeyeceği vurgulandı.

Komite bunu bir işgal biçimi olarak değerlendirdi ve bu türden herhangi bir planın ve sonuçlarının işgalle aynı şekilde ele alınacağını belirtti.

Ulusal ve İslami güçler, Arap Birliği'ne ve başta Mısır Arap Cumhuriyeti olmak üzere tüm Arap ve İslam ülkelerine uluslararası ve bölgesel düzeyde ağırlığıyla çağrıda bulunarak, Refah sınır kapısında Filistin-Mısır egemenliğini etkileyecek her türlü plan veya girişimi reddetmeleri çağrısında bulundu.

Ayrıca tüm taraflara bu tür planlarla her türlü işbirliğini reddetme çağrısında bulunan komite, iç durumun yönetilmesinin tamamen Filistin meselesi olduğuna dikkat çekti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha