ABD yönetiminden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapılması planlandığı belirtilen ABD ziyaretine ilişkin açıklama geldi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, ABD Başkanı Biden'la New York'a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"İki hafta içinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Beyaz Saray'ı ziyaret etmesi bekleniyor. Erdoğan geçtiğimiz cumartesi günü HAMAS liderini ağırladı. Bu görüşmelerin konusu olacak mı? Ya da ziyarete gölge düşürür mü?" sorusuna Kirby, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine ilişkin programlanmış bir şey yok. O nedenle bu konuda bir yorumum yok" ifadesini kullandı.

"Yaptığı görüşmeler konusunda konuşma işini Erdoğan’a bırakacağını" kaydeden Kirby, "HAMAS’a, kim olduklarına ve neyi temsil ettiklerine ilişkin tutumumuz konusunda çok net olduk. Bu konuyu burada bırakıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın HAMAS Lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından Erdoğan-Biden fotoğrafının seçimlerde aleyhlerine olacağını düşünen siyonist rejim lobisinin, 9 Mayıs'ta yapılması planlanan ABD ziyaretini engellemeye çalıştığı belirtilmişti.

Siyonist rejim lobisinin son ana kadar görüşmeyi iptal ettirmek için elinden geleni yapacağı da öne sürülmüştü. (İLKHA)

Kaynak: ilkha