Batman'da HÜDA PAR öncülüğünde, STK'ların da desteğiyle yağmura rağmen bir araya gelen yüzlerce kişi, "Şehrimizde Uyuşturucu İstemiyoruz" temasıyla bir yürüyüş düzenledi.

"Batman'da uyuşturucu istemiyoruz", "Batman el ele maddeyi engelle", "Batman uyuma mahallene sahip çık" sloganlarının atıldığı yürüyüşte uyuşturucu tehlikesine vurgu yapıldı.

Eşi Betül Ramanlı hanımefendiyle birlikte yürüyüşe katılan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı'ya vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği yürüyüşe ayrıca; HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin ve birçok STK temsilcileri de katıldı.

Atatürk Parkı önünde kortej eşliğinde başlayan yürüyüş, Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önüne kadar devam etti.

Uyuşturucuya tepki yürüyüşü burada yapılan konuşmalarla devam etti.

"Geleceğimize sahip çıkacağız"

Burada bir konuşma yapan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Serkan Ramanlı, uyuşturucuyla mücadele edip gençlere sahip çıkacaklarını söyledi.

Ramanlı, "Bizler Batman halkı olarak hükümetten, valilikten, emniyetten, adliyeden, müftülükten, mille eğitimden, gençlik spordan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından ümitliyiz. Hepimiz elbirliğiyle vazifemizi yapmak zorundayız. Bu gençler bizim gençlerimiz. Bu kızlar, erkekler bizim geleceğimiz. Geleceğimize sahip çıkacağız." dedi.

"Elimizle kendi işimizi kendimiz yapacağız"

Uyuşturucu illetiyle mücadele edilmesi amacıyla çok kez yetkililerle görüştüğünü vurgulayan Ramanlı, "Bugüne kadar asayişi sağlasın diye, uyuşturucu satıcılarına göz açtırmasın diye çok defa valiliğin de emniyetin de kapısını çaldık. Emniyet müdürümüzden ümitliyiz. Göreve yeni başladı, inşallah bu görevi layıkıyla yapacağına inanıyoruz. Ama artık dilimizle, rica ile bu işin olmasını istemiyoruz. Elimizle kendi işimizi kendimiz yapacağız." diye konuştu.

"Gençlerimizi bu illetten kurtarıncaya kadar mücadelemiz devam edecek"

"31 Mart'tan sonra belediye eliyle bu şer güçlere haddini bildireceğiz" diyen Ramanlı, şöyle devam etti:

"Bizim huzurumuzu bozanlara biz de huzur bırakmayacağız. Ama hukuk içinde, yasal çerçevede parklarımıza da okul önlerimize de sokaklarımıza da belediye olarak biz sahip çıkacağız. Bugünkü bu yürüyüş belki ilklerden bir ilkti ama inşallah netice alınıncaya kadar bu yürüyüş devam edecek. Bu yürüyüş ilk olabilir ama sizi temin edebilirim son değildir. Bu illetten gençlerimizi, çocuklarımızı kurtarıncaya kadar; onları ıslah, tedavi edip bizim aramıza kazandırıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz."

STK başkanlarının yaptığı kısa konuşmaların ardından etkinlik son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha