Şanlıurfa’nın tarihi mekânlarından birisi olan Balıklıgöl ziyaretçi akınına uğruyor. Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığında düştüğü yer olarak bilinen Balıklıgöl, hafta sonu ziyaretçi akınına uğruyor. 

Peygamberler şehrine gelen ziyaretçilerin cami ve ibadethanelerin bulunmasından dolayı giyim ve kuşama dikkat edilmesi isteniyor.

Sıcaklıkların giderek arttığı Şanlıurfa'da, özellikle ziyaret alanlarında giyim ve kuşama dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, gelen ziyaretçilerin bunun bilincinde olup ona göre hareket etmelerini istediler.

vatandaşlar, belediyenin ibadethane çevrelerine stant açıp, ibadete uygun giysileri ziyaretçilere vermesi gerektiğini belirttiler.

"Buraya gelen misafirlerimiz buraya uygun giyinmeli"

Sedat Yiğit

İbadethane ve kutsal mekânlara uygun giyinilmesi gerektiğini belirten Sedat Yiğit, "Arkadaşlarımla beraber Urfa'ya geldim. Burada hoş bir görüntü var, Balıklıgöl'ü ve ibadethaneleri ziyaret ettik. Yakinen buraya gelen misafirlerimiz öncelikle giyim kuşam konuşunda örf, kültür ve adetlere uygun olarak giyinmesini ön görüyoruz. Burada camilerimiz, müzelerimiz var. Buraya gelen misafirlerimiz buraya uygun giyinmeli. Ülkemizin her şartlarda en kutsal değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Yabancı, ülke dışından gelen kafileler, kafile başkanının tavsiyesi üzerine en azından giyim ve kuşamlarına bir tülbent takarak adetlere uygun giyinebilir.  Belediyenin kapı girişlerine stant koyabilir. Özgür bir ülkede yaşıyoruz. Kimse, kimsenin giyimine karışamaz ama burası ibadethane ve kutsal mekân olduğu için bayanlara, bayanların; erkekleri, erkeklerin uyarması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

"Ziyaretçiler İslam'a uygun olmayan kıyafetlerle buralara geliyor"

Mahmut Elmas

Kutsal mekanlara uygun olmayan kıyafetlerle giriş yapıldığını söyleyen Mahmut Elmas, "Burası kutsal bir yer ama maalesef kutsallığını tamamıyla kaybetmiş bir yer. Gelen vatandaşlarımız İslam'a uygun olmayan kıyafetlerle buralara geliyor. Eskiden Urfa'ya girildiği zaman kimse başörtüsüz gezmezdi ama maalesef bunu kime anlatalım. Kimseye bir şey diyemezsin, dediğin zaman suçlu duruma düşüyorsun. Belediyenin elinde yetki yok, bu tamamıyla devletin yasalarıyla alakalı bir şey. Eskiden burası özel idareye bağlıydı. Belediye sadece hizmetiyle sorumlu. Bu nedenle insanların kılık kıyafetine dokunamıyor. Hazreti İbrahim'in doğduğu mağaraya başörtüsüz giriş yasaktı." diye konuştu.

"Buraya gelirken giyim kuşamımıza dikkat etmemiz gerekir"

Casım Avra

Mekân girişlerine mekâna uygun giysilerin bırakılması gerektiğini ifade eden Casım Avra, "Burası Peygamberler şehridir. O yüzden buraya gelirken giyim kuşamımıza daha da dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Buraya gelen insanlarımız hiç bunun gayretinde değiller. En azından başımızı, kollarımızı ve bacaklarımızı örtebiliriz. Buraya insanlar ibadet için geliyor. İnşallah yetkililerimiz gereken şeyi yapar diye umuyoruz. En azından girişlere eşarp bırakılırsa, ibadet alanına kapalı girilebilir." şeklinde konuştu.

"Buraya gelenler onun bilincinde olmalı"

Şerif Ahmet Gökkaya

Belediyenin halkı bilgilendirmek için konferans düzenleyebileceğini söyleyen Şerif Ahmet Gökkaya, "İl dışından geldiğimiz için giyim bizim için sorun değil ama burası için uygun olmayan giyim ters düşebilir. Belediye halkı bilgilendirmek için konferans düzenleyebilir. Turistlere bir şey denilemez zaten. Şanlıurfa halkı zaten ılımlı, açık giyinenler değiller. Buraya gelenler onun zaten bilincinde olmalı. Eşlerimiz buraya gelirken başörtü takıp öyle geldiler. Bilinç oluşması için camilere yazılarla uyarı eklenebilir." şeklinde konuştu.

İbrahim Doğanay

İbrahim Doğanay ise, yetkililerin ibadethane çevresinde giyim kuşama göre bilgilendirme yapmaları gerektiğini ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha