Balıklıgöl platosunda düzenlenen iftar yemeğinde, özelde İslam coğrafyasında genelde de dünya genelinde yaşanan açlık, yoksulluk, kıtlık ve sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla mütevazı bir iftar sofrası kuruldu. Gelen misafirlere su, hurma ve simit ikram edildi.

İHH Şanlıurfa Şubesi’nin düzenlediği iftara, siyasi parti temsilcileri, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren STK'lar, Filistinli akademisyen Dr. Ramazan Ömer, Mısırlı Akademisyen Dr. Ahmet Zekeriyya katıldı.

İftar programında Mısırlı akademisyen Dr. Ahmet Ramazan ve Filistinli Yazar Ramazan Ömer birer konuşma yaptı.

İHH Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, düzenlemiş oldukları iftar yemeği ile İslam coğrafyasında Müslümanların çektikleri sıkıntılara bir nebze de olsa dikkat çekmek istediklerini söyleyerek, nisan ayının ilk yarısında özgürlük filosu olarak Gazze ablukasını kırmak amacıyla gemilerle tekrar Akdeniz'e açılacaklarını ve bu nedenle maddi ve manevi destek istediklerini belirterek katılımcılara teşekkür etti.

Okunan akşam ezanı ile birlikte iftarlarını su, hurma ve simit ile açan misafirler, sofraların kaldırılmasından sonra aynı mekânda topluca akşam namazı kıldı.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha