Şanlıurfa Harran Üniversitesi'nde yüzlerce öğrenci, Gazze'ye destek yürüyüşü düzenleyerek Filistinlilerin yanında olduklarını vurguladılar.

"Kampüste İntifada Yürüyüşü" temasıyla gerçekleştirilen yürüyüşe Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celil Abuzer ve bir çok eğitimci katılırken Şanlıurfa'da aktif olan bir çok STK temsilcileri de eşlik etti.

Yapılan yürüyüş ve basın açıklamasının ardından oturma eylemine katılan Prof. Dr. Celil Abuzer, İLKHA muhabirine duygu ve düşüncelerini aktardıktan sonra Filistin'de yaşanan soykırıma değindi.

"Öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum"

Prof. Dr. Abuzer, "Bugün çok anlamlı bir etkinliğe tanıklık ettik ve katılmış olduk. Harran Üniversitesi'nin vicdanlı öğrencileri bugün başta ABD de olmak üzere batıdaki üniversitelerde başlatılan protesto hareketlerine destek amaçlı, protesto ve oturma eylemi gerçekleştirdiler. Öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. En azından safımızın belli olması noktasında buradaki insani vicdanın sesi olan üniversiteli öğrenci kardeşlerimize ve akademisyenlere selam gönderiyoruz ve onların bu anlamlı etkinliklerinin yanında olduğumuzu buradan bildiriyoruz. Karınca misali destek anlamında bir etkinlik oldu. Maalesef Filistin'de 75 yıldır çok sistemli bir şekilde katliamlar yapılıyor siyonist rejim tarafından." dedi.

"Kesinlikle zafer inanların olacaktır"

Refah bölgesinin tüm kapılarının kapatılıp açık hava hapishanesine çevrildiğini dile getiren Abuzer, "7 Ekim'den bu yana katliamlar artık soykırıma dönüşmüş durumda. Şu anda aldığımız haberlere göre Refah, ablukaya alınmış durumda. Refah'ın tek çıkış kapısı olan Mısır kapısı, siyonist rejim tarafından kuşatılmış durumda. Dünyadaki bütün yöneticileri ve insanları bu katliama karşı birlikte olmaya davet ediyoruz. Belli ki bütün alanları kapatıp açık bir hapishaneye çevirdikleri son kale olan Refah'ı da bu şekliyle katliamlarla dünyanın belkide en acı katliamı olacak soykırımla siyonist çete sonlandırmak istiyor ama biz şuna inanıyoruz ki her şeyin dizgini Allah'ın elindedir. Allah'ın bir bildiği vardır ve kesinlikle zafer inanların olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Yaşananlar ahir zaman alametlerinden olsa gerek"

Gazze ve Filistin'e destek olmanın insanlık vasifesi olduğunu belirten Abuzer, "Daha önce birkaç paylaşımımda da bunları ifade ettim. Bu yaşananlar ahir zaman alametlerinden olsa gerek. Oysa ki kardeşlerimiz çok acımasız bir şekilde katlediliyor ve baktığımızda en anlamlı protestoların batıdan vicdanını kaybetmemiş insanlardan, öğrencilerden, üniversitelerden ve kimi vicdanlı siyasetçilerden geldiğini görüyoruz. Müslümanların da en az onlar kadar bu meselelere duyarlı olmasını talep ediyorum. Türkiye elinden geleni yapıyor tabii ki. Her şey kamuoyunda açık bir şekilde ifade edilmiyor ama belli ki daha fazla şeyler yapmamız gerekiyor. Her şeyden önce Gazze'ye Filistin'e destek olmak Müslümanlıktan öte insani bir vazifedir. Vicdanını kaybetmemiş her insanın siyonistlerin karşısında ve Filistinli Müslüman kardeşlerimizin yanında olması gerekir." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha