Pinal, gençlerin rol modellerini belirlerken anne-baba, hocalar ve toplumda öne çıkan kişileri örnek aldıklarını vurgulayarak, Peygamber Efendimizin (a.s) hayatının önemine değindi.

Müftü Pinal, Peygamberimizin hayatının her anında cihad ruhuyla dolu olduğunu vurgulayarak, İslam'ın tebliğindeki cihadın Allah'ın inancını hâkim kılmak, toplumu Allah'a davet etmek ve O'nun kelamını insanlara ulaştırmak için yapıldığını belirtti.

Pinal, Peygamberimizin önderliğinde tevhidin insanlara ulaştırılmasının, cihadın en temel amacı olduğunu vurguladı.

Müftü Pinal, İslam'ın temelini oluşturan tevhid akidesinin insanlara ulaştırılması için yapılan çabanın ne kadar önemli olduğunu vurgularken, bu çabanın Peygamberimizin öğretileriyle desteklendiğine dikkat çekti.

Cihadsız bir yaşamın mümkün olamayacağını hatırlatırken, aynı zamanda günümüzde yapılan her türlü çabanın da insanlara doğruyu ve hakikati ulaştırma gayretinin bir parçası olduğunu belirtti.

"Ahiret nimetlerine ulaşmanın yolu: Peygamberin sünnetine sarılmak"

Siirt İl Müftüsü Şakir Pinal

Peygamberin sünnetine sıkı sıkıya sarılarak, ahiret nimetlerine ulaşmanın mümkün olduğunu vurgulayan Pinal, "Hazreti Muhammed (aleyhisselam) bütün insanlık için son peygamber, son elçi, son müjdeci, son tebliğci olarak gönderilmiştir. Ahzab suresinin 21. ayetinde yüce Allah onu güzel bir örnek olarak tanımlamış ve Allah'ı bilip tanımak isteyen, ahiret gününde umduklarına nail olmak isteyenler ve Allah'ı çokça zikredenlerin onu örnek olarak kabul etmeleri gerektiği vurgulanmaktadır. Bu ayette, Allah'ı tanımak ve ona yönelmek, ahirette umduklarını elde etmek ve Allah'ı sıkça anan kişilerin, Hz. Muhammed'i örnek alması gerektiği vurgulanmaktadır. Çünkü ahiret nimetlerine ulaşmanın yolu, Hz. Muhammed'in izinden giderek onun rehberliğinde hareket etmek ve gösterdiği yoldan sünnetine uyarak yaşamaktır. Bu nedenle, onun yolunu kendimize rehber edinmeli ve sünnetine sıkı sıkıya sarılmalıyız." önerisinde bulundu.

"Sevgili Peygamberimizin en güzel örnek olması kurtuluş için yegâne yoldur"

Sevgili Peygamberimizin en güzel örnek olmasına ve kurtuluş için tek yol olduğuna dikkat çeken Müftü Pinal, "Bizler rol model deriz. Peki, gençlerimiz kimleri rol model alır? Anne-baba, okullarda veya medreselerde hocalarını, toplumda ismi çok zikredilen insanları rol model olarak kabul ederler. Öyleyse örneklik çok büyük bir önem arz ediyor. Allah'ın kelamını insanlara tebliğ eden, açıklayan son elçi ve müjdeci vasfıyla müminler için Peygamber Efendimizin hayatını bilmek, onu okumak, anlamak ve ona göre hayatı dizayn etmek çok önemlidir. Sevgili Peygamberimizin örnekliğinde, rehberliğinde yaşamak bizi kurtuluşa eriştirecektir. Ona ümmet olma bilinciyle gösterdiği doğru yoldan gitmek bizi Allah'ın rızasına ulaştırır. Cenab-ı Hak'ı bilip sevmenin yolu, Peygamberi örnek bir şahsiyet olarak kabul edip onun yolundan gitmekle mümkündür" ifadelerini kullandı.

"Peygamber Aleyhisselam'ın hayatı, her anında cihad ruhuyla dolmuştu"

Peygamberimizin hayatının her anında cihad ruhuyla dolu olduğunu vurgulayan Müftü Pinal, İslam'ın tebliğindeki cihadın özünü şu şekilde açıkladı:

"Peygamber Efendimizin getirdiği son din olan İslam, özünde Allah inancını hâkim kılmak amacıyla gelmiştir. Peygamber Aleyhisselam'ın hayatı, her anında cihad ile geçmiştir. Çünkü tevhidi hâkim kılmak, toplumu Allah inancına davet etmek ve o inancın tebliğini yapmak, cihadın en büyük hedefidir. Zihinlerin ve fikirlerin Allah inancıyla hâkim kılınması daha da önemlidir, çünkü bunlar olmadan cihad olmaz. Peygamber Efendimizin hayatını bu bağlamda incelediğimizde, İslam dininin ve tevhid akidesinin insanlara ulaştırılması, cihadın en büyük amacıdır. Aslında, cihadsız bir yaşam düşünülemez. Şu anda yaptığımız da bir cihad, çünkü hakkı ve hakikati insanlara bildirmektir." (İLKHA)

Kaynak: ilkha