Kolombiya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Kolombiyalı diplomatik personel ülkemize dönecek. israil ve Filistin'deki yurttaşlarımız, Tel Aviv'deki büyükelçiliğin konsolosluk bölümünden gerekli yardım ve hizmetleri almaya devam edecekler." ifadesine yer verildi.

1 Mayıs'ta Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, siyonist rejim ile diplomatik ilişkilerini keseceğine dair söz vermişti.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında da belirtildiği üzere, cumhurbaşkanının açıkladığı tedbirin boyutu hakkında işgal rejimi tarafı resmi kanallardan bilgilendirilecek.

Kolombiya Dışişleri Bakanlığı ayrıca ülkenin defalarca ateşkes, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze Şeridi halkına insani yardım sağlanması konusunda ısrar ettiklerini hatırlattı.

Bakanlık, açıklamasında “Maalesef ne Kolombiya'nın ne de uluslararası toplumun çağrıları dikkate alınmadı, tam tersine ülkeye ve Başkan Gustavo Petro'ya gelen tek şey israil hükümetinin ve temsilcilerinin hakaretler, çarpıtılmış antisemitizm suçlamaları ve düşmanca eylemler oldu." ifadelerine yer verdi. (İLKHA) 

 

Kaynak: ilkha