MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Mardin Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması 4’üncü Bölge Finali Mardin 75. Yıl Cumhuriyet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Adıyaman, Elazığ, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Tunceli ve Şanlıurfa'dan yarışmaya katılan ortaokul ve liseli hafızlar, Kur'an-ı Kerim ziyafeti verdi.

Düzenlenen final hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Mesleki Yarışmalar Koordinatörü Erol Solak, 40 yıllık mesleki yarışma geleneğinin devam ettiğini belirtti.

Yarışma süreci hakkında konuşan Solak, "Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü olarak on binlerce öğrencinin yarıştığı 40 yıllık mesleki yarışmalar geleneğimiz artarak devam etmektedir. Genç Seda ve Nida kız ve erkek öğrencilerimiz olmak üzere Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması, Genç Bilaller ezan okuma yarışması, Genç Muhafızlar kız ve erkek öğrencilerimiz olmak üzere muhafızlık yarışması ve bir de Genç Hatipler Minberde hutbe okuma yarışması. Bu dört yarışmamız klasik usul itibariyle Anadolu İmam Hatip Liselerinde ve İmam Hatip Ortaokullarında olmak üzere 4yarışma görmekle beraber 11 dalda apayrı yarışma olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu alandaki öğrencilerimiz öncelikle okullarında yarışmaya katılırlar. Akabinde il yarışmalarında okullarında dereceye giren öğrencilerimiz il yarışmalarındaki yarışmalara katılırlar. İl yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimiz hem okullarını hem illerini temsil etmek üzere bugün burada olduğu gibi bölgelerine gelirler, bölgede yarışırlar. Bölgede dereceye giren birinci olan öğrencimiz ise hem okulunu, hem illini, hem bölgesini temsil etmek üzere Türkiye finallerine katılır ve Türkiye finallerinde performansını ortaya sergiler. Türkiye finalleriyle yarışmamız bitirilmiş olur. Her yıl bu şekilde devam etmektedir. Mesleki yarışmalarda ülkede 10 bölgeye ayrılmış olup Mardin bölgesi de 4’üncü bölge ev sahipliği yapmaktadır." şeklinde ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha