Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Yarışması, Şanlıurfa'da 7'den 70'e binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye geneli yüz binlerce kişinin gireceği Kutlu Doğum Siyer Yarışması'nda dereceye girenlere, umre ödülü ve çeşitli hediyeler verilecek.

Tüm Türkiye'de 11 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan Kutlu Doğum Siyer Yarışması'na, Şanlıurfa'da 18 binin üzerinde kayıt yapıldı. Yarışma, Şanlıurfa'nın tüm ilçelerinde toplam 149 okulda gerçekleştirilecek.

Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İbrahim Halil Güven, yapılacak siyer yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"18 binden fazla insanın siyer okumasına vesile olundu"

Güven, " Şanlıurfa’da şu an siyer yarışması kaydımız 18 binin üzerinde oldu. Demektir ki, 18 bin kişinin siyer okumasına vesile olduk, Allah'a hamdolsun. Bu çalışmalarımızın büyük kısmı okullarda oldu. Milli Eğitim İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz, Allah razı olsun. Bu konuda bize yardımcı oldular. Okullarda destek olan müdürlerimize, öğretmenlerimize hepsine teker teker teşekkür ediyorum. Ayrıca sahada çalışan üye ve gönüllülerimizden de Allah razı olsun, hepsi fedakârlık yaptılar. Uzun bir süre okulları ziyaret ettiler, çalıştılar, gayret ettiler ve bu konuda hepsinin emeği var. Bir hayra vesile oldular. 18 bin küsur insanın siyer okumasına vesile oldular. Bu da demektir ki 18 bin kişi inşallah Peygamber Efendimizi tanıdı, tanıyacak. O'na göre hayatını şekillendirecek, Peygamber Efendimizi rol model alacak ve bundan inşallah istifade edecek." dedi.

"Hiçbir şekilde şaibeye müsaade verilmeyecek"

Güven, Kutlu Doğum Siyer Yarışması'nın Şanlıurfa'nın 13 ilçesinde ve 149 okulda gerçekleştirileceğini belirterek şunları söyledi:

"Yarışma sonuçları sınav günü vereceğimiz kitapçıkların arkasında yazıyor. Yarışma, 10-15 gün içerisinde sonuçlanır. Sonuçlar da Rehber TV de canlı olarak açıklanır. Aynı dereceyi alan kişiler arasında kura çekilir ve bu canlı olarak yayınlanır. Hiçbir şekilde şaibeye müsaade verilmeyecek şekilde ödüller açıklanacak."

"Yarışmaya katılacaklar, yanlarında kimliklerini bulundursunlar"

Güven son olarak yarışmaya gireceklere şu tavsiyelerde bulundu:

"Sınav günü zamanında okulda olsunlar, küçük olan katılımcılarımıza velileri yardımcı olsunlar. Onları okullara götürsünler. O gün yanlarında kimliklerini bulundursunlar; açacak, kurşun kalem ve silgi yanlarında bulundursunlar. Bu şekilde hazırlıklı gelirlerse, inşallah onlar için kolay olur. Sınava girecek olan bütün kardeşlerimize de SMS olarak sınava girecekleri yer bildirilecek. Birçok kişiye mesaj gitti ve devam ediyor." (İLKHA)

Kaynak: ilkha