Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, insanların yüreklerinde derin bir etki bıraktı. Siirt Müftülüğü tarafından düzenlenen program, camiyi dolduran kalabalığın katılımıyla gerçekleşti.

Cami, teravih namazının kılınmasıyla dolup taştı. İnsanlar, manevi bir atmosfer içinde Kadir Gecesi'nin bereketini yaşadı.

Kadınlar, kendilerine ayrılan bölümleri doldurarak dualara katıldılar. Gazze'de yaşanan işgal ve katliamların sona ermesi için dua edildi. 

Kadir Gecesi'nin kutsal atmosferinde, Siirt halkı birlik ve beraberlik duygularıyla bir araya gelerek, ümmetin selameti ve zulüm altındaki kardeşlerinin acılarına çare olmayı dilediler.

Fethi Serin Camii İmam Hatibi, namaz öncesi cemaate kısa bir vaazda bulunarak Kadir gecesinin önemini anlattı ve daha sonra Gazze'de yaşanan insanlık dramının vahşet boyutuna ulaştığını ifade etti.

Kadir Gecesi olması münasebetiyle Filistin'deki Müslümanlara tüm gece boyunca dua edileceğini belirten cami imamı, Müslümanların eninde sonunda zafere ulaşacağının Allah'ın vadettiğinin müjdesini verdi.

"Bugün ellerimiz Gazze için semaya kalkacak"

 Kadir Gecesi'ne ulaşmanın Müslümanlar için çok önemli olduğu ve bu geceye hüzünlü bir şekilde kavuştuğunu ifade eden Emin Yıldız, "7 Ekim'den bu yana Gazze'de işgal ve büyük bir katliam var. Gerçekten çok üzgünüz, gece boyunca Filistinli kardeşlerimiz için dua edeceğiz. Bu Ramazan ayı, Kadir Gecesi zulmün bitişine vesile olur inşallah. Oradaki Müslümanlar için elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Boykotla desteklemeliyiz, seslerini duyurmalıyız, gündemden düşürmemeliyiz. Bunlara dikkat etmek gerekiyor. Bugün ellerimiz Gazze için semaya kalkacak." ifadelerini kullandı.

"Bugün özellikle Gazze'deki Müslümanlar için dua edeceğim"

Kadir Gecesi olması münasebetiyle camiye gelip dua ve zikir yaparak Rab'bine yönelmeye geldiğini ifade eden Umut Cirit, "Kadir Gece'sinde genelde Müslümanlar olarak huzur dolu oluruz ama bu yıl malumunuz Gazze olaylarından dolayı kalbimiz hüzün dolu. Ben bugün bir fotoğrafa denk geldim, bu fotoğraf beni çok etkiledi. Bir köpeğin ağzında bir bebek var. Kendini medeni olarak tabir eden Batı toplulukları bir insan elinde ölü bir köpek yavrusu görse kıyameti koparırdı, buna medeniyet diyorlar, insanlık diyorlar. Fakat Filistin'de çekilmiş ve köpeğin ağzında ölmüş bir bebeğin görüntüsü kimsenin umurunda bile olmuyor. O fotoğrafa ses çıkarmamak, üzülmemek demek, bizde insanlık kalmamış. O fotoğraf her gözümün önüne geldiğinde iftarda yemeğimi yarıda bırakıyorum, hiçbir şeyin beni artık kurtarmayacağını düşünüyorum. Allah bizi affetsin, affımız çok zor. Zaten her gün kendimize dua ediyorduk ama ben bugün kendime dua etmeyeceğim, sadece Gazze'deki Müslümanlar için dua edeceğim." şeklinde duygularını dile getirdi.

 Allah'ın bu gecenin hatırına İslam ümmetinin kurtuluşuna vesile olmasını, kaza ve belalarında def olmasını temenni eden Muhammed Kendirkıran, Gazze'de büyük bir dram olduğunu ve bu gece mutlaka onların kurtuluşa erişip zafere ulaşmaları için dua edeceğini, onların da barışa huzura kavuşmaları için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Teravih namazının kılınmasının ardından program, Kur'an tilaveti ile başladı.

Ardından Kürtçe, Arapça ve Türkçe kasideler okundu.

Program, vatandaşlara dağıtılan ikramlarla devam ederken, gecenin ihyasının sabaha kadar süreceği belirtildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha