Amerikan Washington Post (WP) gazetesi, ismi açıklanmayan Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberine göre, Joe Biden yönetimi terör rejimi israile yeni savaş uçağı ve bomba sevkiyatına onay verdiği belirtildi.  

Haberde, işgalci ABD Başkanı Biden'in yönetimi söz konusu sevkiyatları daha önceki Kongre bildirimlerine göre yaptığı, bu sefer Kongre'ye bildirmeden ve kamuoyuna duyurmadan gerçekleştirdiğine dikkat çekildi.

Buna göre, işgalci ABD yönetimi kamuoyuna açıklamadan, Gazze'deki saldırılarına devam eden siyonist işgal rejimine 25 adet F-35 ve uçak motorunun satışına onay verdi.

7 Ekim 2023'ten bu yana Filistin'deki direniş gurupları tarafından ağır kayıplar veren ve hezimet yaşayan siyonist işgal rejimi, arkasına aldığı ABD ve kimi batılı ülkelerin desteğiyle Gazze Şeridi'nde sivil halka yönelik soykırım yapıyor.

İşgal rejimi, 175 gündür Gazze'de 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere 32 bin 623 Filistinliyi şehit etti, 75 bin 92 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce şehit olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. (İLKHA)  

Kaynak: ilkha