Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi Mehmet Akif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi 2220 nolu sandıkta oyunu kullanan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam, oy kullanma işlemi sonrasında yaptığı açıklamada, Gazze'de devam eden soykırıma vurgu yaparak mevcut seçim sürecinin buruk geçtiğini ifade etti.

Diyarbakır'da oy kullanma işlemi saat 7.00'de başladı. Sağlam, saat 11.00'de geldiği okulda oy kullanma işini tamamladıktan sonra seçim gündemine ilişkin açıklamada bulundu.

Değerlendirmelerine seçimin hayırlara vesile olması temennisiyle başlayan Sağlam, "Oyumuzu kullandık, Rabbim hayırlara vesile kılsın. Uzun bir maraton oldu. Bu süre içerisinde emek harcayan, ter döken, gayret eden, oyunu kullanan tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Bu bir belediye seçimidir. Onun için millete hizmet edecek insanların işbaşına gelmesi önemlidir." dedi.

"Geçen 2 ay içerisinde Gazze'deki katliam ve soykırıma karşı gerekli tepki verilemedi"

Seçim süreci ve oy kullanma işlemine atıfta bulunan Sağlam, "Henüz işin başındayız. Vatandaşların bu görevi yerine getirmesi gerekir. Vatandaşların kendine en çok benzeyen, kendisine hizmet edebilecek kim varsa onu seçmesi ve gayret göstermesi gerekir." ifadelerini kullandı.

Filistin'de 5 ayı aşkın süredir devam eden soykırıma da değinen Sağlam, seçim sürecinde her ne kadar gündemden düşürüldüyse de devam eden işgal ve soykırıma karşı gayret gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sağlam, "Maalesef çok buruk bir seçim dönemi oldu. Şu an bir seçim yapıyoruz ama Gazze'de büyük bir soykırım var. Bunu unutmamamız lazım! Seçimlerden dolayı belki birkaç gün Gazze'yi gündemden düşürmüş olacağız. Geçen 2 ay içerisinde de bu katliama ve soykırıma karşı gerekli tepki maalesef verilemedi. 1-2 gün yine unutacağız ama orada katliamların devam ettiğini unutturmamamız lazım. O işgal ve soykırım devam ettikçe elimizden gelen gayreti göstermemiz gerekiyor. Bu seçimlerin milletimize ve memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha