Hareket, bugün yaptığı basın açıklamasında, "Filistin halkının mahkumlarını, işgalin Nazi barbarlığının kurbanları olarak bırakmayacağını ve direnişin en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşmaları için kararlılığını sürdüreceğini" belirtti.

Açıklamada "Esirler lideri İbrahim Hamid ve arkadaşlarına uygulanan kötü muamele ve işkenceyi belgeleyen tanıklıkların yanı sıra esirler hareketinin liderlerini cezaevlerinde etkilemeye devam eden ve bir dizi esirin şehit olmasına yol açan tecrit ve baskı; işgal hükümetinin cesur esirlerimize karşı cezalandırma, intikam, istismar ve cinayetleri sistematik bir saldırı politikası olarak benimsediğini göstermektedir." ifadeleri kullanıldı.

HAMAS, "Uluslararası kuruluşları ve insan hakları örgütlerini, işgal hapishanelerinde ölüme terk edilen esirlere karşı başta Cenevre Sözleşmesi'nde savaş esirlerine yönelik öngörülenler olmak üzere tüm uluslararası sözleşme ve normların ihlal edilmesi konusunda sorumluluklarını yerine getirmeye" çağırdı.

Hareket, büyük Filistin halkının kitlelerini, grupları ve devrimci gençliği, her alanda ve her şekilde esirlere desteklerini arttırmaya çağırdı.

Hareket açıklamasında, faşist işgal hükümetini bu suç politikasını sürdürmesinin sonuçlarına karşı uyararak, hapishanelerindeki her esirin hayatından tamamen sorumlu tuttu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha