Kentte belirlenen yoksul, kimsesiz ihtiyaç sahibi ailelere başta gıda olmak üzere ayni ve nakdi yardımlarını esirgemeyen Umut Kervanı Bingöl Derneği, Ramazan ayı münasebetiyle yüzlerce gıda kolisi dağıtıldı.

Bingöl Umut Kervanı, binlerce aileye ulaştırmak üzere Ramazan Umut Olsun’ sloganıyla Ramazan ayından önce hazırladığı gıda paketinin dağıtımını yapmaya başladı.

"İnşallah sıkıntılar paylaştıkça azalır"

Konuyla ilgili yazılı açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Bingöl Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, "Ramazan öncesinde hazırladığımız kumanya paketlerinin dağıtımına başladık. Hayırseverlerin sadaka, infak, bağış ve zekâtlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmaya devam ediyoruz. ‘Umut Ayı Ramazan’ sloganıyla yardım kampanyası başlattık. Umut Kervanı Derneği olarak Ramazan ayı öncesinde ve şimdi ailelerimize yardımlarımızı ulaştırdık. Yardımlarımız halen devam ediyor. 12 yıllık bir geçmişe sahip olmamız açısından bu yıl başvuran aile sayısında patlama oldu. Her gün onlarca aile derneğimize başvurup mağduriyetlerini ifade etmektedirler. Bu ekonomik sıkıntının ve pahalılığın getirmiş olduğu zorlukları hep beraber omuzlayalım. İnşallah sıkıntılar paylaştıkça azalır. Sizlerin sayesinde yardımlarımızı sürdürmek istiyoruz. Gıda paketlerimiz 750 TL’dir. Toplum olarak Ramazan'da biraz daha hayır yapma duyarlılığımız artıyor. Bu vesileyle bizler de bu ayda daha fazla fakire ve mağdura ulaşmak için gayret ediyoruz. Bu ayda mağdur olan herkese bir şekilde ulaşmaya ve yardım etmeye çalışıyoruz. Tabi ki imkânlarımız kısıtlı olduğu için yine tüm imkânları zorlayarak, mağdur ailelere yardımlarımızı ulaştırmak için tüm gayretimizle çalışıyoruz" dedi.

"Kardeşlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştiği bir aydır "

Ramazan ayının kardeşlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştiği bir ay olduğunun altını çizen Gönül, "Değerli hayırseverlerimiz biliyorsunuz ki Ramazan ayı, bir ibadet mevsimi olmanın yanı sıra İslam medeniyetinin ve toplumsal kültürün izlerini taşıyan, gönüllerimizi coşturan, ufkumuzu açan; sabır, kanaat, merhamet, cömertlik gibi duygularımızı coşturan ve iyilik zamanı olan bir aydır. Allah nasip ederse on bir ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayına, tuttuğumuz oruçlarımızla, kılacağımız teravih namazı ile bir kez daha bu rahmet iklimine erişmiş olacağız. Bu yüce aya erişmenin mutluluğu ve huzuruyla Allah’a hamd olsun diyoruz. Mukaddes kitabımız Kur’an-ı Kerim insanlık âlemine bu ayda inmiş, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ay içinde yer almış ve oruç tutulması bu ayda farz kılınmıştır. Ramazan Ayı bunun gibi birçok güzelliği içinde barındıran manevi bir iklim olmanın yanı sıra Allah’a olan kulluk şuurunu derinden hissettiğimiz, kırgınlık ve dargınlıkları unuttuğumuz, sorumluluk ve yardımlaşma duygularımızın arttığı; kardeşlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştiği bir aydır. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan Ayı her şeyden önce bedeni ve ruhi terbiye için çok önemli bir fırsattır. Bu fırsatla bedeni ve ruhi olarak arınma imkânı elde edeceğimiz gibi veren el olma duygusunu da fazlasıyla tadacağız ve tatmalıyız inşallah" diye konuştu.

"İnfak, kardeşlik ve paylaşma duygularımızı geliştirir"

Gönül, "Mal hırsıyla cimrilik etmemize ve akılsızca saçıp savurmamıza engel olur. İnfak, kardeşlik ve paylaşma duygularımızı geliştirir. Nitekim Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de "Sevdiğiniz şeylerden Allah yolunda harcamadıkça iyiliğe asla erişemezsiniz. Her ne harcarsanız Allah onu bilir." (Al-i İmrân, 3/92) buyurur. Ayrıca Hazret-i Peygamber (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir Hadisi Şeriflerinde şöyle buyuruyor. 'Kim inanarak ve sevabını Allah'tan umarak Ramazan'ı ihya ederse geçmiş günahları bağışlanır.' Ramazan ayını vesile ederek yoksul, muhtaç, depremzede ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yaralarını sarmak; zengin fakir, genç yaşlı, kadın erkek demeden bu yardım kervanına dahil olmak, sevdiklerimizle iftar anında aynı sofraya oturmak, aynı saflarda namaza durarak kardeşliğimizi ve birliğimizi güçlendirmek bizi daha da güçlendirecektir inşaallah. Bu vesilelerle on bir ayın sultanı Ramazan'daki güzel alışkanlıkları tüm zamana yayarak hayatımızın odak noktasına yerleştirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan ayının bizlere, ümmete ve insanlığa tüm güzellikleri getirmesini diliyoruz. Ramazan’ımız mübarek olsun" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha