Ramallah'ın doğusundaki Silwad kasabasında bugün öğleden sonra işgal kuvvetleri baskınlar düzenledi.

Filistin resmi haber ajansı Wafa'ya göre işgalcilerin saldırıları sonucu çıkan çatışmalarda Ubeyde Hasan Abdurrahman Hamid (18) adlı genç, göğsünden aldığı kurşunla şehit oldu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, Muhanned İsmail El-Fasfus (18) adlı gencin de El Halil'in güneyinde Dura bölgesinde işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğunu bildirdi.

Daha önce de işgal kuvvetleri, El Halil'in güneyindeki Dura kasabasına baskınlar düzenlemiş, bir genç daha şehit olmuş, birkaç kişi de yaralanmıştı. Diğer şehidin  Mutaz Mahmud Atbiş olduğu açıklanmıştı.

Ayrıca, işgal kuvvetlerinin Beytüllahim'in güneydoğusundaki Tuku kasabasında Rani Yaser Halef El Şair (16) adlı çocuğa ateş açarak onu şehit ettiği bildirildi.

Sabah erken saatlerde de işgalciler Cenin'in batısındaki El-Yamun kasabasında baskın düzenledi.

Baskında Saer Naim Hemu (21) isimli bir genç, karnından vurularak ağır yaralandı. Hemu, El-Hedef Tıp Merkezi'ndeki müdahalelere rağmen şehit oldu.

Böylece işgal kuvvetlerinin sabahtan bu yana Batı Şeria'da düzenlediği saldırılarda şehit olanların sayısı biri çocuk olmak üzere 5'e yükseldi. (İLKHA)

Kaynak: