AK Parti Sözcüsü Çelik, oyunu Adana'nın merkez Seyhan ilçesindeki Namık Kemal Mahallesi'ndeki Lütfiye Kısacak İlkokulu'nda kullandı.

Önce seçmenler ve sandık görevlileriyle tokalaşan Çelik, daha sonra 1072 nolu sandıkta oyunu kullandı. Çelik, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni eden Çelik, "Türkiye, etrafındaki bütün istikrarsızlıklara rağmen, dünyadaki bütün problemlere rağmen, demokrasinin gücünü koruyan, istikrarını koruyan bir ülke olarak sandık yoluyla hem genel yönetimi, hem yerel yönetimleri belirleme kabiliyetine yüksek bir şekilde sahip." dedi.

"Bütün siyaset kurumunun ve bütün siyasetçilerin sicil amiri aziz milletimizdir." diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Bugün bir kere daha demokrasimizi ayakta tutan, siyasete güç veren milletimizin iradesi sandık başına gidiyor. Sandık yoluyla bu yönetimleri seçmek hem genelde hem yerelde Türkiye'nin en büyük gücüdür. En büyük kapasitesidir. Bunu titizlikle korumaya devam ediyoruz.

Seçim bir rekabet dönemi ama hep şunu aklımızda tutalım. Rakip olabiliriz ama hasım değiliz. O sebeple herkesin şiddet olaylarından, birbirini incitici davranışlardan uzak durması gerekir. Herkes kendi adayının kazanmasını istiyor. Sonuç olarak yarın uyandığımızda biz her zaman kazandıktan sonra şunu söyleriz. Türkiye'de kaybeden kimse yoktur. Biz yine aynı şuurla, aynı bilinçle şimdiye kadar olduğu gibi bu seçime de bu şekilde bakıyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha