Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin bir hafta boyunca açtıkları kampüs intifadası çadırının ardından siyonist işgal rejimi tarafından katledilen Filistinli Müslümanlara destek olmak amacıyla kermes düzenledi.

Yaklaşık 8 aydır işgal rejiminin uyguladığı soykırım karşısında zor günler geçiren Gazze halkı için dünyanın dört bir yanında yapılan destek gösterilerinin yanı sıra yardım çalışmaları da gün geçtikçe artıyor.

Uludağ Üniversitesi bahçesinde kurulan Filistin temalı anahtarlıklar, farklı sembolik ürünlere, pasta ve börek gibi ev yapımı tatlı çeşitlerinden çay ikramına, hediyelik eşyalardan kitap stantlarına kadar birçok ürünün yer aldığı kermese öğrenciler ve akademisyenler yoğun bir şekilde katılım gösterdi.

Duygu ve düşüncelerini paylaşan öğrenciler, amaçlarının yedikleri ve içtikleriyle  bile Gazze'deki kardeşlerine yardımcı olmak olduğunu dile getirdiler.

"Kermesimizin geliri direkt olarak Filistin ve Gazze'ye bağışlayacağız"

Uludağ Üniversitenin vicdan sahibi öğrencileri olarak yedi gün boyunca çadır nöbetinde olduklarını söyleyen Rukiye Terut, "Öğrenci arkadaşlarımızla beraber nöbete durduk. 8 ve 9'uncü gününden itibaren vicdan sahibi öğrencilerimizle beraber bir kermes düzenledik. Kermesimiz devam ediyor. Düzenlediğimiz kermesimizin gelirini direkt olarak Filistin ve Gazze'ye bağışlayacağız. Amerika ve Avrupa'da başlayan çadır nöbetini Türkiye'de ilk olarak Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak yaptık." dedi.

"Eylemler dalga dalga yayılması gereken eylemlerdir"

Öğrencilerden Rabia Akın Meşe, "Kampüs intifadasının dokuzuncu günündeyiz. Kampüs intifadamızı kermesle taçlandırdık. Filistin'e maddi ve manevi desteğimiz göstermek adına üniversite öğrencileri olarak buradayız. Bu eylemler dalga dalga yayılması gereken eylemlerdir. Tüm üniversite öğrencilerin bu eylemlere destek vermesi gerekiyor. Üniversiteler ilim yuvaları olduğu için ilim ehlileri olarak bunu göstermemiz gerekiyor. Filistin'in yanında olduğumuzu göstermeliyiz ki Filistin'in yanındayız." diye belirtti.

"ABD'nin sözde demokrasisi bir daha patlak verdi"

Dokuz gündür çadır nöbetinin devam ettiğini söyleyen öğrencilerden Abdülkadir Güler, "Amerika'nın sözde demokrasisi bir daha patlak verdi. Üniversite okuyan gençlere kontrolsüz müdahale sonucu nedeniyle öğrencilerde Gazze'deki katliamlara ses çıkarmak için aksine direnmeye başladı. Bizler de onlara destek adına dokuz gündür çadır nöbeti tutuyoruz. Çadır nöbetimizin son iki günü olmak üzere bir kermes düzenleme kararı aldık. Kermesimize çok teveccüh var. Alışveriş yapıyorlar. Gazze'ye destek olmak istiyorlar. Kermeste ufak bir şey de olsa alınmasını ve Gazze'deki kardeşlerimize elden geldiğince yardım edilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Amacımız yediğimiz içtiğimizle bile Gazze'deki kardeşlerimize yardımcı olmaktır"

Öğrencilerden Semanur Erdemci, "Kampüs intifadamızın dokuzuncu günündeyiz. Amacımız yediğimiz içtiğimizle bile Gazze'deki kardeşlerimize yardımcı olmaktır. Türkiye ve dünyadaki bütün üniversite kardeşlerimize örneklik teşkil etmeliyiz. Türkiye'nin diğer üniversitelerinde okuyan arkadaşlarımız da kendi okudukları yerlerde bu tür etkinlikleri başlatmalıdır." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha