Seyhan ilçesinde bir giyim mağazasına aileleriyle birlikte getirilen çocuklar, gönüllerince elbiselerini beğenip bayram öncesi alışverişlerini yaptı.

Düzenledikleri proje hakkında değerlendirmelerde bulunan Umut Kervanı Adana Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, "Bu bayramda da yetim giyindirme programını bizlere nasip eden Rabbimize hamdolsun. Onlara öncülük etmek, bayramda yetimlerin yüzünü güldürmek, ihtiyaçlarını gidermeyi bize nasip ettiği ve vesile kıldığı için şanı yüce Rabbimize tekrardan hamdolsun." diye konuştu.

"Ey yetimler! Hamilerinizin elini tutun ve cennete girin"

Yetim giydirme programında emeği geçen hayırseverlere teşekkürlerini ileten Dizlek, son olarak şunları kaydetti:

"Bu bayramda da inşallah yetimlerimizi getirdik. Şu anda mağazadalar, kendi ihtiyaçlarını alıyorlar ve ihtiyaçlarını giderdikten sonra tüm ihtiyaçları Umut Kervanı tarafından karşılanıp gönderilecekler. Gönüllerince bu bayrama girmelerine vesile olacak inşallah. Tabii bu programı düzenlememizde katkı sağlayan hayır sahiplerine de ayrıca teşekkür ediyorum, Rabbim onlardan razı olsun. Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve Selem) bir hadis-i şeriflerinde buyuruyorlar ki; kıyamet gününde yetimlere hitaben, 'Ey yetimler! Hamilerinizin elini tutun ve cennete girin.' Düşünebiliyor musunuz! Böyle güzel bir görevi, böyle kutsal bir görevi, Resulullah'ın (Sallallahu Aleyhi ve Selem) müjdesine mazhar olmayı bizlere nasip eden Rabbimize hamdolsun." (İLKHA)

Kaynak: ilkha