İbn Haldun Üniversitesi'nde Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirilen ödül programına; İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, İbn Haldun Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz, Eyüp Sultan Hazretlerinden Kırk Hadis kitabının yazarı Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ve çok sayıda öğrenci aileleriyle birlikte katıldı.

Peygamberim Önderim Hadis Ezberleme Yarışmasında belirlenen 40 hadisi şerifi ezberleyerek yarışma gire bin 600 öğrenci arasında dereceye giren 20 öğrenciye ödülleri takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan ÖNDER Genel Abdullah Ceylan, Filistin'de yaşananlara vurgu yaparak dünyanın bütün güçlerinin organize olarak kötülükte birleştiğini ifade etti.

Ceylan, "İnanıyoruz ki kurulduğu günden beri dünyayı Musa'sız, İbrahim'siz bırakmayan Rabbimiz bugün de Musa'lar İbrahim'ler çıkaracak ve onlarla insanlığı yeniden kurtuluşa ulaştıracak." dedi.

Yarışma ile gençlerin Peygamber Efendimizin bugüne ve geleceğe dair sözlerini öğrendiklerini kaydeden Ceylan, "Yeryüzüne yeniden iyiliği, adaleti, hakkı tesis edecek olan gençler olarak sizler bu noktada çok iyi ve önemli bir adım attınız. İnşallah Rabbim sizlerin içerisinden yeni yüzyılı tesis edecek, yeni bir dünya inşa edecek gençler çıkaracak. Rabbim sayınızı artırsın, yolunuzu bahtınızı açık etsin." diye konuştu.

Yıllarca öğrencilere hadisleri nasıl öğreteceklerine dair mücadele ettiklerini ve Din Öğretimi Genel Müdürlüğü uhdesinde imam hatip okullarına yönelik hadis yarışmaları düzenlediklerini kaydeden Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, ÖNDER'in bu işi sahiplenerek yıllarca sürdürdüğünü, bu sene de yarışmayı uluslararası öğrencilerle gerçekleştirdiğini aktardı.

Peygamber Efendimizin tüm inananların önderi olduğunu belirten İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan da "Bu çalışmanın O'nu tanımayı ve hadislerini öğrenmeyi teşvik eden bir çalışmadır. Şu anda dünya büyük bir zulümden geçiyor. Sizleri Filistinli kardeşlerimiz için duaya davet ediyorum. Sizlerin duaları, kendinizi iyi yetiştirmenizdir, liderliğiniz, önderliğiniz tarihin akışını değiştirecektir. Bu hedefe emin adımlarla ilerleyeceksiniz, bundan eminim." şeklinde konuştu.

20 öğrenci ödül kazandı

Yarışmanın ödül töreninde birincilik ödülü bir tam Cumhuriyet altını, ikincilik ödülü 3 çeyrek Cumhuriyet altını, üçüncülük ödülü yarım Cumhuriyet altını olarak takdim edildi. 4-10 arasındaki gençlere çeyrek altın, 11-20 arasındaki gençlere de biner TL para ödülü verildi. İlk 20’ye kalan öğrencilerin danışman öğretmenleri de 2 bin TL para ödülünün sahibi oldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha