Şanlıurfa Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen kutlama programına Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, Hizmet Başkanları, Hastane yöneticileri ve Sağlık çalışanları katıldı.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Abdullah Solmaz, servislerde nöbetçi hemşireleri ziyaret ederek dilek ve temennilerini dinledi.

Konferans salonunda gerçekleşen program açılış konuşmalarıyla devam etti.

Programda bir konuşma yapan Solmaz, "Bugün de Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kendi içimizde bir aile toplantısı olarak program gerçekleştiriyoruz. Hemşirelik mesleği hem hastalarımızın sağlığı hem de gelecek toplumların sağlığı açısından çok çok önemli. Vatandaşlarımız annesini, babasını, çocuğunu en kıymetlisini getirip bizlere emanet ediyor. Biz kendi en kıymetlimiz olan evlatlarımız annemiz babamız kardeşlerimiz nasılsa muhakkak o gelen hastalara da o şekilde empati kurup o şekilde yaklaşmamız gerekiyor. Bu vesileyle 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını kutluyorum. Toplantıya katıldığınız hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

Başhekim Doç. Dr. Eyyüp Sabri Şeyhanlı ise hemşirelerin sağlık camiasının merhamet ve şefkat yönüdür olduğunu dile getirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha