Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon kişinin sığındığı güneydeki Refah kentinde 50’den fazla yere, siyonistler tarafından hava saldırısı düzenledi.

Bu saldırılar dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Ankara'da da protesto edildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen Ankaralılar, işgalci siyonistlerin Filistin'in Refah kentindeki saldırısını, siyonist işgal rejiminin katliam ve soykırım ortağı ABD Büyükelçiliği önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti.

Başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere dünya liderlerinin işgalcilerin soykırımlarına karşı kınamadan öteye geçmemesi, halkın tepkisine neden oldu. Halk, artık İslam ülkeleri ve sözde medeni dünyanın işgalci siyonistlere müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Sık sık tekbirlerin getirildiği ve sloganların atıldığı basın açıklamasında, kimi vatandaşların gözyaşları döktüğü görüldü.

Basın açıklaması öncesi ÖNDER adına İsmail Mansur Özdemir, Direniş Çadırı adına Harun Özkarakaş, Ankara Peygamber Sevdalıları Derneği adına Salih Güzel ve Memur-Sen adına Levent Uslu birer konuşma yaptı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına İHH Ankara Şube Başkanı Hacı Bayram Şahin, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Şahin, "Ankara Filistin Dayanışma Platformu olarak 214 gündür her platformda ve her sahada katil israili lanetlemek, protesto etmek ve Gazzeli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermek için sahalarda ve meydanlardayız. Gençlerimizle yaşlılarımızla, kadınlarımızla erkeklerimizle ve çocuklarımızla meydanlarda mazlumların yanındayız. Allah Resulü (Aleyhissalatu Vesselam )bir kötülük gördüğünüzde 3 şekilde engelleyin diyor. Birincisi olan elimizle olana şu an gücümüz yetmiyor. Ama buralara gelerek  Allah Resulü'nün (Aleyhissalatu Vesselam) bir sözünü yerine getiriyoruz. Yani zalime zalim, kötüye kötü diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Yapılan dualarla protesto eylemi sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha