Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından 2012 yılından bu yana her sene "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye geneli düzenlenen "Siyer Yarışması" Malatya'da da 7'den 70'e her yaştan binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

4 farklı kategoride gerçekleştirilen ve 90 dakika süre tanıtan test usulü yarışmada 1 ve 2'inci kategoriler için 60 soru, 3 ve 4'ücü kategoriler için 75 soru yer aldı.

Malatya genelinde 2 bin 200 kişinin başvuru yaptığı "Siyer Yarışması" 8 okulda gerçekleştirildi. Saat 11.00'de başlayan yarışma 12.30'da son erdi.

Yarışma sonunda İLKHA Muhabirine konuşan katılımcılar, soruların çok kaliteli bir şekilde hazırlandığını, kendileri için en büyük kazancın Peygamber efendimizin hayatını öğrenmeleri olduğunu belirterek, Peygamber efendimizin doğru bir şekilde öğrenilebilmesi açısından bu sınavların daha da çok arttırılması gerektiğini dile getirdiler.

İbrahim Yıldırım: Peygamber efendimizin hayatını daha iyi anlamak ve hayatımıza tatbik etmek amacıyla geldik. Sonuçta yarışmanın bir ödülü de var. Annem umreye gitmeyi çok istiyor ama günümüz şartların da buraya gitmek biraz zor. Allah'ın izniyle eğer nasibimizde varsa ve kazanırsak gitmeyi hedefliyoruz kazanmadıysak da zaten Peygamber Efendimizin hayatını öğrendik. Bu da bizim için büyük bir kazançtır.

Ahmet Sevinç: Ödül olsun olmasın Peygamber Efendimizin hayatını yani siyeri öğrenmek, yaşamak amacıyla yarışmaya katıldım. Tabii yaşamak için öğrenmek lazım. Bunun için de Siyeri okumamız gerektiğini düşünüyorum. Bu yarışmada siyeri öğrenmek için ayrı bir heyecan katıyor. Bir güzellik oluyor. Düzenleyenlerden Allah razı olsun. Kitabı iki defa okudum. Çizdiğim not aldığım yerleri birkaç defa tekrar ettim. Hedefim umre kazanmaktır. Soruların hepsini çözdün. İnşallah güzel bir sonuç bekliyorum.

Kerem Tekgül: Sorular derecemize göreydi. İkinci kategorideydim. Sorular gerçekten güzeldi kaliteliydi. Yarışma daha çok eğlenceliydi güzeldi yani. Hedefimde birincilik var ama birinci olamasam bile ilk 10, ilk 20'ye girerim diye düşünüyorum. Yani iyi bir şey yapmayı bekliyorum. Kitabı daha önceden birkaç kere de okudum. Zaten derslerinizde de Peygamberimizin hayatı olduğu için fazla zorlanmadım. İyi geçti.

İsmail Derses: Yarışmaya Allah rızası için girdik. Amacımız sınavda bir şey kazanmak değil. Bunu tüm içtenliğimle söylüyorum. Herkesin Peygamber efendimizi bu hayatta doğru bir şekilde öğrenebilmesi açısından bu sınavların daha da çok arttırılması gerektiğini düşünüyorum. Yarışma kitaba bağlı bir şekilde gayet uygun sorulmuştu iyi planlanmış bir şekilde yapmışlardı. Allah nasip ederse keşke en büyük hedefimiz o zaten. Gidip oraları görmek, Peygamber Efendimiz'in huzurunda Kabe'nin huzurunda olmak en büyük hedefimiz zaten. Her insanın da en büyük hedefi olmalı. Yani kaybeden olmayan yarışma gerçekten uygun ve güzel bir tanım.

İsmet Erkuş: Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları'ndan Allah razı olsun. Tabi yarışmanın sonucunda kazananlar için umre ödülü de var. Ama bizim amacımız Umre ödülü kazanmaktan ziyade Peygamber efendimizi hayatını tanımak açısından bu sınava katılmış bulunuyoruz. Peygamber Efendimizi ve hayatını tanımaya yönelik, Kur'an'daki bazı ayetleri öğrenmeye yönelik sorular vardı. Gayet güzel sorular vardı. Herkese başarılar diliyorum.

Muhammmed Aydemir: Dördüncü kategoride katıldım. Hedefim umre var ama bakacağız inşallah. İstediğimiz gibi olur ama beklediğim gibi geçmedi. Bazı yerlerde hata yaptım. Sonuçları bekleyip göreceğiz.

Şevval Eylül Demir: Sorular orta dereceydi. Yani çok da zor değildi. Kitaptan olduğu için kitabı fazla okumak yararlı oluyor. Ona göre yaptım. Peygamberimizin hayatını konu alan bir yarışma olduğu için girdim. Kitabı iki kere de okudum. Sonra notlar almaya başladım. Öyle daha kolay olmaya başladı. Yani hediye almasam da üzülmeyeceğim. Çünkü Peygamberimizin hayatını öğrendim. Kitap da bende olduğu için artık okurum her zaman.

Esranur Tokmak: Bu yarışmaya peygamberimizin hayatını öğrenmek ve hayatıyla ilgili biraz daha bilgi almak için bu yarışmaya girdim. Benim hedefim peygamberimizin hayatıyla ilgili bir şeyler daha öğrenmek, böyle bolluk katmak, imanımı güçlendirmek istiyorum. Sorular da çok güzeldi, çok kolaydı, çok beğendim.

Sevde İrem Kaya: Asıl amacımız aslında Peygamberimizin hayatını öğrenmek. Tabii bunun karşılığında da bazı şeyler elde etmeye çalışıyoruz. Ya öbür dünyamızı da bir nevi hazırlamış oluruz. Aşırı üstüne düşemedim aslında. Çünkü derslerime daha çok yoğunluk verdim. O yüzden bana göre çok kolay değildi ama yine de yapmaya çalıştım.

İkbal Doğanay: Kitabı çok fazla okuyamadım ama en azından Peygamber efendimizin hayatıyla ilgili bir temelim vardı. Sorular biraz zordu. Yarışmaya katılma amacım umreyi kazanmaktı. Tabi burada kaybetmek gibi bir şey yok. En azından kitabı okuduk ve yine yeni bilgiler öğrendik.

Nisanur Kır: Bu kaybedeni olmadığı bir yarışma belli bir hedef belirlemedim. Peygamberimizin hayatıyla ilgili daha çok bilgi öğrendim. Kitabı pek fazla okumadım ama yeni bilgiler öğrendiğimi söyleyebilirim.

Semanur Darı: Kitabı bir kere okudum. Aslında sınava kendimi denemek için girdim. Yani şey kazanmasam da gene de kendimi denemiş oldum. Katıldığım için mutluyum. Sorular bir tık zordu ama güzel geçti.

Zeynep Dağrıyol: Umre ödüllü siyer yarışmasına girdim. Benim için çok fazla güzel geçmedi ama yarışmaya atılmak önemli idi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha