31 Mart Seçimlerine sayılı günler kala seçim çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Şanlıurfa BB adayı Emin Özaslan, Şanlıurfa’nın en büyük ilçesi olan Siverek’te temaslarda bulundu.

Gün boyu devam eden temaslarda Özaslan’a, Siverek BB adayı Abdurrahim Sımak ile İlçe Başkanı Sinan Yarıcı da eşlik etti.

İlk olarak ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen Özaslan, seçim sürecini değerlendirdi.

Görüşmede Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan mevsimlik tarım göçüne dikkat çeken Özaslan, bu konuda gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.

Basın buluşmasının ardından temaslarına esnaf ziyaretiyle devam eden Özaslan, esnafın sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yaşanılan sorunların giderilmesi için esnaftan destek isteyen Özaslan, seçimi kazanmaları durumunda bu sorunlara çözüm bulacaklarını söyledi.

Esnaf ziyaretinin ardından seçim lokali açılışına katılan Özaslan, burada toplanan kalabalığa seslendi.

Yaptığı konuşmada Şanlıurfa’nın kanayan yarası olan mevsimlik tarım işçileri sorununa dikkat çeken Özaslan, İl Başkanı olduğu dönemde mevsimlik tarım işçileri raporu için Batı illerine yaptığı ziyaret sırasında, beş yaşındaki küçük bir çocukla yaşadığı anekdotu anlattı.

Mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı mağduriyetler nedeniyle bütün siyasetçilerin bundan utanç duyması gerektiğini söyleyen Özaslan, "Beş yaşındaki Muhammed Şiyar, ‘ben evimi özledim, beni evime götürün’ diyor. Ama bu kimsenin umurunda değil. Bu yüzden çok çalışmamız gerekiyor. Ve bugün de birileri kalkıp ‘mevsimlik tarım işçileri tatil niyetine gidiyor’ diyebiliyor. Ben bunu sizin takdirlerinize bırakıyorum, Urfa’daki halkımızın takdirine bırakıyorum." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha