Dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından İngiltere'nin Oxford Üniversitesinde görev yapan yaklaşık 500 akademisyen ve araştırmacı, üniversitenin imkanlarının Gazze'deki eğitim hayatına destek amacıyla kullanıma açılması çağrısı yaptı.

Akademisyenler, üniversite yönetimine gönderdikleri mektupta, Gazze'deki eğitim hayatının desteklenmesi ve siyonist rejim ve kurumlarını destekleyen şirketlerle ilişkilerin kesilmesi çağrısı yaptı.

Akademisyenler, ayrıca üniversitenin müfredatının ve kaynaklarının kuşatma altındaki Filistin bölgesindeki akademisyenlere, araştırmacılara ve öğrencilere çevrimiçi olarak açılması çağrısında bulundular.

Öte yandan Oxford'da öğrenciler de üniversitenin siyonist rejim ile işbirliğine son vermesi ve yatırımlarını açıklaması çağrısıyla çadırlar kurarak eylemlerine devam ediyor.

Sadece ilk adını veren araştırmacı Aaron, “israil savaş makinesinin işbirlikçileriyle mali yatırımların durdurulması, taleplerimizin başında geliyor." dedi. 

Aaron, ayrıaca Oxford Üniversitesi'nin imkanlarının, Gazze Şeridi'nde eğitimin yeniden inşa edilmesi için kullanmasını istediklerini belirtti.

Araştırmacı Aaron, işgal rejiminin boykot edilmesi gerektiğinin altını çizerek, Gazze'deki soykırım devam ettiği sürece bu boykotun da devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Aaron, "Bizler, Oxford Üniversitesi'ndeki akademisyenler ve araştırmacılar olarak, Gazze'deki akademisyenlerin ve insanların ihtiyaç duyduğu her şeyi sağlamaya çalışıyoruz." diye belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha