Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman'da Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Çevre il ve ilçelerden de yoğun katılımın gerçekleştiği etkinlik Molla Hıfzullah Kavak Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti. Etkinliğe HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri de katıldı.

ProgramdaPeygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek bir konuşma gerçekleştirdi.

Müslamanların cihad rehberinin Hazreti Muhammed olduğuna dikkat çeken Şimşek, bugün özellikle Filistin ve Gazze’de İslam alemi ve dünyanın gözü önünde katliam ve soykırımların işlediğini hatırlattı.

İslam aleminin, bu katliam ve soykırımı, izlemekle yetindiğine işaret eden Şimşek, "Biz 7 aydır Gazze’de katliam yapıldığını görüyoruz. Çocuk, kadın ve masum insanların üzerine bombalar yağdırılıyor. Ne cami ne insan ne de herhangi bir kutsal bu katliamlara karşı korunamıyor. Müslüman devletlerin başkanları da sadece izliyorlar." dedi.

Şimşek, "Bugüne kadar Müslümanlar üzerinde iki önemli oyun oynandı. Birincisi 'Bana ne' söylemi, ikincisi ise, cihad şuurundan, kıyam şuurundan uzaklaştırılmamızdır. Ne zaman bize İslam bahsedilse sanki İslam sadece namaz, oruç, hac ve zekattan oluşuyormuş gibi bahsedilir." ifadelerini kullandı.

"Cihad ayetlerini bugün hayatımızdan çıkarmış durumdayız"

Kur'an-ı Kerim'de geçen cihad ayetlerine atıfta bulunan Şimşek, "Biz bu cihad ayetlerini bugün hayatımızdan çıkarmış durumdayız. Peygamber efendimiz aleyhisselamın hayatına bakalım. 10 yıllık Medine dönemine dönemine bakalım. Peygamber efendimizin kendi şahsı 28 savaşa komutanlık etmiştir. Yani bunu yıllara bölersek, Peygamber efendimiz aleyhisselam İslam'ın izzetini korumak için Müslüman topraklarını korumak için İ’layi Kelimetullah'ı omuzlamak için yılda 3 savaşa girmiş." diye konuştu.

"Hani nerede Peygamberin ahlakı?"

Bugün İslam coğrafyasında yapılan katliamların, Müslümanların imanıyla imtihan edildiğine işaret olduğunu vurgulayan Şimşek, "Allah-u Teala şöyle buyuruyor: 'Sizler için Allah’ın Resulü'nde güzel örnekler vardır.' Hayatı bizler için misaldir. Bakın Peygamber efendimiz kendinin bu halini bizlere nasıl tarif ediyor ve Medine sokaklarında diyor ki, 'Ben Muhammed’im, benden haberdar olun, beni tanıyın. Ben Ahmed’im, ben Mâhi’yim ki Allah benimle küfrü yok eder. Ben, Hâşir’im ki halk, kıyâmet günü benim izimce haşrolunacaktır. Ben, Âkıb’ım ki benden sonra peygamber yoktur. Ben merhamet peygamberiyim. Ben tevbe peygamberiyim. Ben cenk meydanlarının Peygamberiyim. Muhammed’in nefsinin elinde olduğu Allah’a yemin ederim ki, ben Allah’ın yolunda cenk etmek istiyordum, kafirlere karşı cihad etmek istiyordum. Şehid olmayı sonra dirilmeyi ve sonra tekrar şehid olmayı diliyordum.' Peygamber efendimiz aleyhisselam tekrar kendini tarif ediyor ve diyor ki, 'Ben kılıçla gönderildim. Ey ümmetim beni tanıyın ve ahlakımla ahlaklanın. İnsanlar sadece Allah’a ibadet edene kadar ben kılıç paygamberiyim.' Ey Müslümanlar, ey kardeşlerim, Ey İslam devletlerinin başkanları, bugün Gazze’de ne din, ne mukaddesat ne çocuk ne insaniyet nede cami kaldı. Hani nerede Peygamberin ahlakı? Nerede peygamberin cenk ve cihadı? Eğer Peygamber efendimiz aleyhisselam bugün yaşasaydı bizim gibi 7 ay boyunca Müslümanların katledilmesini mi izlerdi? İşi, ticareti, dünyalık rızkı için gözlerini mi kapatırdı?" şeklinde konuştu.

"Bir kavim veya millet cihadı terk ettiği zaman ancak zelil olurlar"

"Size ne oluyor da, Allah yolunda ve 'Ey Rabbimiz! Bizleri halkı zalim olan şu memleketten çıkar, katından bize bir dost ver, bize katından bir yardımcı ver' diye yalvarıp duran zayıf ve zavallı erkekler, kadınlar ve çocukların uğrunda savaşa çıkmıyorsunuz?" ayetini hatırlatan Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu zillet, peygamber ahlakı değildir. Bu, İslam peygamberin sizlere getirdiği İslam değildir. Gözlerimizin önünde şu ana kadar 37 bin insan katledildi. Niye bu duruma düştük, niye bu zillete düştük, neden İslam coğrafyası bugün bu durumdadır? Neden Suriye, Filistin, Arakan gibi tüm İslam beldelerinde neden kan gözlerin yaşıdır? Neden Müslümanlar zelil, boynu büküktür ve mukaddesatları talan ediliyor? Peygamber efendimiz diyor ki, 'Siz cihadı terk ettiğiniz zaman Allah size zilleti musallat eder.' Hazreti Ebubekir diyor ki, 'Bir kavim veya millet cihadı terk ettiği zaman ancak zelil olurlar.'

Bugün cihadı terk ettiğimiz için zelil olduk. 7 aydır kardeşlerimizi, çocuklarımızı gözlerimizin önünde parçalıyorlar. Yazıklar olsun bize ki bizler cihadı terk ettik. İslam ahlakını terk ettik ve dünyanın her yerinde zelil ve perişan olduk."

Bugün bazı devlet yetkililerinin, işgal rejimiyle "ticareti durdurursak ticaretimiz bozulur, devletimizin huzuru bozulur, ekonomimiz zarar görür." dediğini aktaran Şimşek, Müslüman milletlerin de 'israil mallarını almasak ne alacağız, her yer israil mallarıyla dolmuş" gibi söylemlerde bulunduğunu belirtti.

"Gazze’de katliam devam ederken ticaretinizin hesabını yaparsanız Allah’ın azabını bekleyin!"

Şimşek, "Ben de bir ayetle sizlere bunun cevabını vereceğim, sizler de bundan sonra kararınızı verin. Ne buyuruyor Allahu-u Teala, 'De ki: 'Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.' Gazze’nin çocukları katliam altındayken sizler ticaretinizin hesabını yaparsanız, Gazze’nin kadınları katliam görürken sizler ticaretinizin derdindeyseniz Allah’ın azabını bekleyin. Kendimizden ve yaptıklarımızdan haberdar olalım." diye konuştu.

Şimşek, şöyle hitap etti:

"Bu ayetle islam devletlerinin başkanlarına bir kez daha sesleniyoruz. Vallahi sizler Gazze’yi izlediğiniz sürece ve Gazze’nin çocuklarını kendi çocuğunuz, Gazze’nin kadınlarını kendi eşleriniz yerinde görmezseniz, memleketleriniz bu fitne ve fesattan asla kurtulamayacaklardır. Allah’ım bizlere merhamet et ve bizleri bu hatalarımızdan ve gaflet uykumuzdan uyandır. Bizleri hakkıyla peygambere tabi olanlardan eyle." (İLKHA)

Kaynak: ilkha