Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek, Kamuda Tasarruf Paketi'ni açıklamasının ardından Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül yaptığı yazılı açıklamada Tasarruf Paketine ilişkin 'Diyanet İstisna Tutulsun' talep etti.

Kamuda Tasarruf Paketi açıklandığını belirten Gül, "Buna göre Diyanet’e üç yıl boyunca ancak emekli sayısı kadar personel alımı yapılacak. Son zamanlarda binlerce din görevlimiz emekli oldu. Hâlihazırda zaten binlerce camimizin de kadrosu boş. Halkımız bu camilere bir an önce din görevlisi ataması bekliyor. Kur’an kurslarımızda da ciddi kadro boşluğu var. 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanuna göre Diyanet İşleri Başkanlığının görevi ‘İslam Dininin İnançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek’tir." ifadelerine yer verdi.

Açıklamasının devamında Gül, şunları aktardı:

"Aziz milletimizin bağışlarıyla yapılmış, ibadete açılmış veya ibadete açılmayı bekleyen binlerce cami için acilen personel alımı yapılmalıdır. Binlerce camimiz üç yıl boyunca kapalı kalarak vatandaşlarımızın camide ibadet etme özgürlüğü kısıtlanmamalıdır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anayasal görevi olan ‘ibadet yerlerini yönetme’ hizmeti tasarruf paketine takılmamalıdır. Devletin görevi, her bir vatandaşının kendi inancına göre rahat ve özgür bir şekilde ibadet etmesini sağlamaktır."

Son olarak Gül, "Bu Bağlamda; Mil-Diyanet Sen olarak, bugün açıklanan ‘Kamuda Tasarruf Paketi’nde yer alan ‘kamuya sadece emekli sayısı kadar personel alımı yapılacaktır’ maddesinden, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın istisna tutulmasını talep ediyoruz. Cami, Kur’an Kursu ve ibadet yerlerinde personel tasarrufu yapılmasını doğru bulmuyoruz. Yardımsever aziz milletimizin bağışlarıyla yapılmış binlerce camimize ivedilikle din görevlisi atanmalı, vatandaşlarımızın camilerde ibadet etme hakkı engellenmemelidir." şeklinde belirtti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha