Havaların ısınmasıyla birlikte okul kantinlerinde yerini alan siyaonist işgalci menşeli soğuk meşrubat ve dondurmaların satılmaması ve alınmaması konusunda duyarlı davranılmasını isteyen Demir, bu ürünlerin alınmaması çağrısında bulundu.

Gazze'de işlenen katliamlara dikkat çeken Demir, "Filistin, 75 yıldır hemen her gün israil'in zulüm ve zorbalığına maruz kalmıştır. Bütün dünyanın gözü önünde, uygulanan ağır kuşatmayla Gazze aç, susuz, ilaçsız, gıdasız bırakılmakta; havadan, karadan, denizden durmaksızın bombalanmaktadır. Gazze’de tam bir soykırım yapılmaktadır. Gazze’ye reva görülen yıkım ve katliama sessiz kalmayan kitlelerin protestoları, evrensel insanlık vicdanı, barış ve huzur adına umudumuzu canlandırmaktadır." dedi.

"Boykot sanılandan çok daha fazla etkili olacaktır"

siyonistlere ait ürünlerinin boykot edilmesinin önemine değinen Demir, "İnsanlık adına kabul edilemez olan bu katliamların faillerine karşı topyekün bir mücadele verilmelidir. siyonist israil'e karşı sadece askeri alanda değil, siyasi, sosyal, kültürel, ekonomik alanlarda da önleyici, engelleyici tavır ortaya konmalıdır. Bu bağlamda soykırıma ekonomik destek veren markalara karşı uygulanacak boykot sanılandan çok daha fazla etkili olacaktır." ifadelerini kullandı. 

"Zulmü destekleyen markaların satılması önlenmelidir"

Okul kantinlerinde satılan  ve alınan ürünlerin markalarına dikkat edilmesi hususunda okul idaresi ve velilere seslenen Demir,  "Havaların ısınması ve yaz mevsimi sıcaklarının hissedilmesiyle beraber okul kantinlerinde ve işletmelerinde dondurma dolaplarının da yerini aldığını görmekteyiz. Milli Eğitim Bakanlığı, gerekli hassasiyeti dikkate alarak israil'i ve yaptıkları zulmü açıktan desteklediği bilinen markaların dondurmalarını ve diğer ürünlerinin satılmasını önlemelidir. Gerekirse Bakanlığımız insiyatif almalı, okul idarelerinin ve kantinlerin bu konuda gerekli duyarlılığı gösterebilmeleri açısından ya bir düzenleme veya bilgilendirme yapmalı. Ayrıca velilerimize ve öğrencilerimize de çağrıda bulunuyoruz; lütfen israil’i açıktan destekleyen markaların dondurmalarını almayalım." çağrısında bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha