Mardin'deki çocuklar, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinlikleri kapsamında Hazreti Muhammed'e duydukları özlemi anlattı.

Hazreti Muhammed'in çok sevdiğini ve onunla cennette buluşmayı arzuladığını belirten Levent Hammedi, “Hazreti Peygamber Efendimiz Aleyhisselam, yüce Allah’ın bize gönderdiği çok iyi bir peygamberdir. İslamiyet’i yaymak için Allah, onu peygamber olarak göndermiştir. En sevdiğimiz Peygamberlerden bir tanesidir. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam ile inşallah cennette buluşuruz. Camiye gidiyor, Kur’an-ı Kerim okuyor ve namazlarımı kılarak Efendimiz Aleyhisselam’ın yolundan gitmeye çalışıyorum. Peygamber Efendimizi görmeyi çok arzuluyorum.” şeklinde konuştu.

“Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı herkesin herkese anlatması lazım”

Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ın sözleri, zekâsı ve ahlakını çok sevdiğini ifade eden Deniz Gökalp, “Bence Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ı herkes görmeyi çok ister. Herkesin hayal ettiği bir konudur. Onun tarzını, ahlakını düzgün sözleri herkesi etkiliyor. Onun yolundan gitmeyi istiyorum. Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı herkesin herkese anlatması lazım. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın sözleri, zekâsı ve ahlakını çok seviyorum. Misal Peygamber Efendimiz çocukları çok severdi. Dolayısıyla onu görmeyi çok istiyorum. Kutlu doğum etkinliklerin de her yerde yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ailesi tarafından, kendisine doğarken "Muhammed" isminin verildiğini belirten Muhammed Hammedi ise, "Peygamber Efendimizi çok seviyoruz. İnşallah onunla cennette buluşuruz. Hem çocukları hem de kedileri çok severdi.” dedi.

“Peygamber Efendimiz Aleyhisselam olmasaydı cahiliye toplumu devam edebilirdi”

Rolan Karayol, Hazreti Muhammed Aleyhisselam ile İslamiyet’in yayıldığını vurgulayarak, "Peygamberimiz olmasaydı İslamiyet yayılmazdı. Yüce Allah Peygamber Efendimizi  son peygamber olarak bizlere gönderdi ve doğru yol olarak İslamiyet yayıldı. Peygamber Efendimiz olmasaydı cahiliye toplumu devam edebilirdi. Hayatını okumak isterim, kitabını da yanımda taşıyorum. Kur’an’dan da bakıyorum. Ayrıca çocukları da çok severdi. Diğer arkadaşlarıma da Peygamber Efendimizi anlatıyorum.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha