Katar Emiri Şeyh Temim bin Hammad ve Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, yaptıkları telefon görüşmesinde, bölgede çatışmaların büyümesinin önlenmesi, Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanması ve Filistin meselesine kalıcı ve nihai bir çözüm bulunmasının önemini vurguladılar.

Katar'ın resmi Katar Haber Ajansı, Katar Emirinin, Suudi Veliaht Prensi ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ve bu görüşme sırasında "iki ülke arasındaki ikili ilişkiler ve ilişkileri iyileştirme yollarını" gözden geçirdiklerini bildirdi.

Katar ve Suudi ajanslarına göre iki lider ayrıca bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra özellikle Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki gelişmeleri ele aldı.

Taraflar "her türlü gerginliğin azaltılması ve bölgedeki çatışmaların kapsamının genişletilmesinden kaçınılması gerektiğini" belirtti.

Katar Emiri ve Suudi Veliaht Prensi "Filistin sorununa kalıcı ve nihai bir çözüm bulunması ve böylece bölgede kalıcı ve kapsamlı bir barışın sağlanması için Gazze Şeridi ve işgal altındaki Filistin topraklarında ateşkesin önemini" vurguladılar. (İLKHA)

Kaynak: ilkha