Başkent Gitega'da organize edilen gıda yardımı için sabah namazı sonrasında Bujumbura'dan yola çıkan ve yaklaşık 2,5 saat sonra Nyagumari ilçesine ulaşan IHO Ebrar ekibi, hazırlıkları yerinde görüp çalışmalara destek verdi.

Gitega'nın Nyagumari ilçesine bağlı köylerde aylık kazancı ortalama 10-15 dolar seviyesinde olan ve partner kuruluş tarafından özenle belirlenen ihtiyaç sahipleri, gıda yardımının yapılacağı alana çağrıldı.

Bir aileye 2 hafta boyunca yetecek kadar gıdanın bulunduğu paketler, alanda belli bir düzen ile dizildikten sonra ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.

Yapılan yardım çalışması ile ilgili İLHA muhabirine konuşan IHO Ebrar Gönüllüsü Abdulvahap Kaplan, "Dünyanın en fakir ülkesi Burundi'de 14 milyonluk nüfus içerisinde gerçekten yardıma ihtiyacı olan çok aile var. Bugün başkent Gitega'ya geldik. IHO Ebrar'ın katkılarıyla ihtiyaç sahibi 200 aileye gıda yardımında bulunduk. Ramazan ayının başından itibaren binlerce kilometre uzaktaki bu kardeşlerini düşünerek elini taşın altına koyup yardım ulaştıran tüm hayırseverlere teşekkür ederiz. Yaptıkları yardımdan dolayı Allah mallarına bereket katsın, onları her türlü beladan muhafaza eylesin." dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha