HÜDA PAR Pütürge Belediye Başkan adayı Yunus Özbey ve beraberindeki heyet, esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Özbey, partisinin misyonunu ve seçildikleri takdirde hayata geçirecekleri projelerini anlatarak destek talebinde bulundu.

"İlçede en büyük sorun işsizlik!"

Sürekli halkla iç içe olduklarını ve halkın sorunlarını birebir bildiklerini söyleyen Özbey, seçildikleri takdirde bu sorunlara yoğunlaşacaklarını dile getirdi.

Özbey, "Pütürge'nin sorunlarını 3 başlıkta ele alırsak, işsizlik, hayvancılık ve sağlık. Ziyaret ettiğimiz hemen hemen tüm esnaflar iş yapamamaktan, genç kardeşlerimiz ise iş bulamamaktan muztarip. Tabi insan iş yapamadığı ve çalışmadığı zaman bu haliyle aileye de sirayet ediyor ve huzursuzluğa neden oluyor. Bazı vatandaşlarımız da devletin yaptığı konutların hayvancılığa uygun olmadığı için yetiştiricilik yapamadığını dile getirdiler. Bide özellikle ele alınması gereken sorun sağlık sorunu. Özellikle kış mevsiminde Uzman doktor sıkıntısı çok oluyor. Normal günlerde haftada 3 gün hastaneye gelen doktorlar, kar yağdığında hafta boyunca gelemiyorlar. Tabi bu bahsettiğimiz doktorlar Pütürge'de değil, Malatya'da ikamet ediyorlar. Bundan dolayı bu sıkıntı meydana geliyor. İnşallah seçildiğimiz takdirde bu sıkıntıların giderilmesi için yoğun çaba sarf edeceğiz" dedi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha