15 Temmuz Türk Dünyası Gazileri Derneği, Gölbaşı Gaziler ve Şehit Aileleri Derneği, Engelli Aileler Eğitim Kültür Dayanışma Derneği ile 15 Temmuz Hakkaniyet Ocakları'ndan oluşan bir heyet HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'nu Meclis'te ziyaret etti.

Heyet adına konuşan Gazi Ercan Şen, TBMM'ye giren HÜDA PAR vekillerini tebrik ederek gazilerin yaşadığı sorun ve taleplerini dile getirdi.

Gazilere pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirten Şen, "FETÖ ile mücadele ve gazilerimizin can güvenliği konusu var. Sosyal Güvenlik Kurumu sorunu da var. Sıradan bir doktora gidiyorsunuz, hastanede 'demokrasi gazisi' ibaresi sistemde yazıyor. Ben 'demokrasi gazisi' olmak istemiyorum. Ben 'gazi' olmak istiyorum. Neden 'demokrasi gazisi' ibaresini Sosyal Güvenlik Kurumunun sistemine işliyorsunuz?" dedi.

Sisteme işlenen söz konusu ibare nedeniyle bazı gazilerin hastanede art niyetli sağlıkçılarla sorun yaşadığını belirten Şen, söz konusu ibarenin SGK sisteminden kaldırılmasını talep etti.

Heyet tarafından verilen evrakları detaylı bir şekilde inceleyeceklerini aktaran Yapıcıoğlu, gerekenleri yapacaklarını kaydetti.

Yapıcıoğlu, "Sonuç almak için inşallah uygun bir ortamın ve uygun şartların oluşması durumunda bunun bir neticeye ulaşacağına inanıyorum. Olabilecek bir şeydir. Yapabileceğimiz ne varsa, elden gelen ne varsa yapacağız, bu bizim borcumuz." dedi.

Görüşme sonrası heyet, Yapıcıoğlu'yla toplu fotoğraf çektirdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha