Bakan Işık yaptığı açıklamada, "Sosyal Güvenlik Kurumumuzun Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi'nde yapılan düzenleme ile 79'u yerli üretim olmak üzere 81 ilacı daha geri ödeme listesine aldık. İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim." ifadelerini kullanmıştı.

SGK'nin konuyla ilgili duyurusunda ise bu ilaçlardan birinin kanser, 6'sının diyabet, 11'inin antibiyotik, 4'ünün epilepsi-migren, 2'sinin MS, 1'inin obezite, 2'sinin pulmoner hipertansiyon, 7'sinin alerji ilacı olduğunu belirtti.

Geri ödeme kapsamına alınan ilaçlar hakkında İLKHA muhabirine konuşan Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, bu durumın istedikleri, sevindikleri ve aynı zamanda kendilerini rahatlatan bir durum olduğunu söyledi.

"Bu ilaçları ücretiyle alabilirsiniz ama SGK karşılamıyor"

Erakın, "SGK'nın ödemediği fakat hekimlerin hastaları yazdığı bazı ilaçlar vardır. Bu ilaçları hekimler hastaya reçete edip bu ilaçları kullanmak zorundasın diyor. Hasta eczaneye gidiyor. Eczane de bu ilaçları ücretiyle alabilirsiniz ama SGK karşılamıyor diyor. Bu ilaçlar 20 -30 bin arası rakamlara tekabül ediyor. Bu durumdan hastaya şu yol veriliyor. Dava aç bu dava sonucunda bu ilacı alabilirsin. Ama önce hasta ödemesini yapıyor. Daha sonra dava açıyor." diye belirtti.

"81 kalem ilaçta geri ödeme kapsamına girmesi bizleri rahatlatan bir durumdur"

Erakın, "Dava sonucunda ödeme kendisine geri ödeme yapılıp iade ediliyor. Fakat bu süreçte önce hasta bu ilacın ödemesini yapmak durumunda kalıyor.  İşte bu ara dönemde SGK'nın ödeme kapsamına girmediği ilaçlar için bu durum söz konusudur. Ama SGK'nın ödeme kapsamına girdiği zaman hasta böyle bir durumla karşı karşıya kalmıyor. Eczaneye gittiği zaman ilacını alabiliyor. 81 kalem ilaçta geri ödeme kapsamına girerek bizleri rahatlatan istediğimiz ve sevindiğimiz bir durumdur." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha