Direniş zafer getirdi, işgalciler anlaşmak zorunda kaldı. Üst düzey askerlerin ve komutanların esir olması, ciddi savaş maliyetlerinin tekrar toparlanması için Netanyahu hükümeti zor bir karar verdi.

Netanyahu: “Bu gece zor bir karar ama doğru karar. Kaçırılanların hepsini geri verene kadar dinlenmeyeceğiz, bu kutsal bir görev. Sanki ateşkesten sonra savaşı durduracağız gibi boş konuşmalar yapılıyor. Savaş halindeyiz ve tüm hedeflere ulaşana kadar bunu sürdüreceğiz. Hamas'ı ortadan kaldıracağız, kaçırılanların tamamını iade edeceğiz ve Gazze'de İsrail'i tehdit eden hiçbir unsurun olmayacağını garanti edeceğiz.”

İsrail kamu yayıncısı KAN'ın haberine göre İsrail ile Hamas arasında esir takası yapılması konusunda anlaşma sağlandı. Netanyahu, "Rehineler aşama halinde serbest bırakılacak" dedi.

Netanyahu'dan son dakika rehine açıklaması geldi. İsrail'deki koalisyon ortakları bir krizi tetikledi. Lübnan'daki İsrail saldırısında bir televizyon muhabiri ve kameraman öldü. İsrail devlet televizyonu ise ülkede güvenlik için üst düzey yetkililerin yalan makinasından geçeceğini bildirdi.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant: “Rehine anlaşması aşamasının sona ermesinden sonra Gazze'de var gücümüzle savaşmaya devam edeceğiz.” dedi.

Hamas yetkilileri  “Ateşkes duyurusunun ayrıntılarını Katar'daki kardeşlerimiz yakında açıklayacak.” dedi.

Hamas'ın şartlarının;

"Esir takası anlaşması kapsamında 300 Filistinli kadın ve çocuk karşılığında 50 Siyonist serbest bırakılacak. Bu 5 gün içeresinde de Gazze'ye gıda, tıbbi malzeme ve yakıt taşıyan 300 kamyon girecek.

Gazze Şeridi semalarında İsrail gözetleme uçaklarının uçuşlarının tamamen durdurulmasını." olacağı tahmin ediliyor.

Editör: E Haber 7/24