Adana'da Sivil Toplum Kuruluşlarınca Gazze'de gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek, Cuma Namazı çıkışı basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına Mustazaflar Cemiyeti, Umut Kervanı Derneği, MEKTEB, Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın yanı sıra, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir, il teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. 

Basın açıklamasını STK'lar adına Peygamber Sevdalıları Vakfı Adana Koordinatörlerinden Orhan Erkuş okudu.

siyonist işgalcilerin tüm dünyanın gözünün içine baka baka sivilleri hedef aldığını ve bir soykırım gerçekleştirdiğini ifade eden Erkuş, işgalci zihniyete dur denilmediği takdirde kendisini destekleyen Batının da bundan olumsuz etkileneceğini kaydetti.

"Evet, o inkâr edenleri ve zulmedenleri Allah ne bağışlayacak, ne de onlara bir kurtuluş yolu gösterecektir. Allah onlara ancak içinde ebedî olarak kalacakları cehennem yolunu gösterecektir. Bunu yapmak Allah için pek kolaydır" ayeti aktarılarak başlanılan açıklamada, "Gazze'de siyonist zulme sessiz kalmayıp mazlumların safında yer alan vicdan sahiplerine selam olsun. Bağrı yanık mazlumların ahını işitip bu meydanları dolduran duyarlı halkımıza selam olsun. Zulme sessiz kalmayan ve zulmün karşısında dik duranlara selam olsun." denildi.

"Filistin'de benzeri görülmemiş şekilde katliama tanık oluyoruz"

Gazze'de gerçekleştirilen saldırıların uzun zamandır devam ettiğini vurgulayan Erkuş, "Gazze soykırımının başlamasından bu yana 8 ay geçti! Bu süre zarfında terör şebekesi siyonist işgal rejimi, Gazze'de yürüttüğü soykırıma bir an dahi ara vermedi. Her gün Filistin'de benzeri görülmemiş şekilde katliama tanık oluyoruz. Son yedi ayda büyük çoğunluğu kadın ve çocukların oluşturduğu en az 40 bin mazlum Filistinli kardeşimiz, siyonist nazi işgalcileri tarafından katledildi. 100 bine yakın savunmasız kardeşimiz ise yaralandı. Gazze'de yüzlerce cami, kilise, okul, hastane ve yüz binlerce konut yerle bir edildi. siyonist terör rejiminin, Gazze'de yürüttüğü bu vahşet sadece Filistinlileri hedef almıyor, bütün bir insanlığın vicdanını hedef alıyor. Dünyanın dört bir yanında insanlık vicdanı ayakta ve siyonist işgal rejiminin yok oluşunu haykırıyor. Bugün dini, dili, ırkı ne olursa olsun ehli vicdan olan herkes Filistin’in yanında ve siyonistlerin karşısında duruyor. Bugün insanlığın ortak talebi sistematik, kuşatıcı ve yok etmeyi amaçlayan, hiçbir ölçü ve kaideyi tanımayan, savaş suçu işlemeye devam eden siyonist işgale gerek kamuoyu vicdanında gerek Uluslararası Ceza Mahkemelerinde mahkûm edilmesinde birleşmiştir." ifadelerini kullandı.

"Türkiye Yargı Makamları derhal bir soruşturma süreci başlatmalıdır"

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin başvurusuyla başlayan Uluslararası Ceza Mahkemesinin siyonsitlerin çete ve terör elebaşları hakkında yürüttüğü yargılamayı yakından izlediklerini açıklayan Erkuş, "Benzer bir sürecin Türkiye Mahkemelerinde başlaması için gerekli koşullar oluşmuştur. Türkiye yetkili makamları, işledikleri soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle siyonist çete elebaşları ile tetikçileri hakkında Türkiye Mahkemelerinde soruşturma başlatılması için sayısız başvuru almıştır. Türkiye Yargı Makamları derhal bir soruşturma süreci başlatmalıdır ve toplanan deliller doğrultusunda başta terörist netanyahu olmak üzere siyonistler hakkında soykırım ve insanlığa karşı suçlar nedeniyle bağımsız ve tarafsız ceza mahkemelerinde dava açmalıdır. Bu hususta her geçen gün Filistin halkının, masum sivillerin ve insanlık vicdanının aleyhine işlemektedir." dedi.

"Filistin'de tarifi olmayan acılar ve insanlık dramları yaşanmaktadır"

Siyonist terör rejimi ile ticaretin askıya alınmasının sevindirici bir karar olduğunu söyleyen Erkuş, "Ancak bu kararın uygulanması ve takip edilmesi şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Dolaylı yoldan ticaretin devam ettiğine ilişkin kuşku uyandıran ve kamuoyuna düşen bilgi ve beyanlar hakkında yetkililer anlık olarak kamuoyunu tatmin edici açıklamalar yapılmalıdır. Bugün Filistin'de tarifi olmayan acılar ve insanlık dramları yaşanmaktadır. Bu durumun en büyük sebebi işgal edilmiş olan Filistin'in işgalden kurtuluşu hakkında somut adımların atılmaması çözümsüzlüğü beraberinde getirmiştir. Başta ABD olmak üzere diğer emperyalist ülkeler, Filistin meselesinde hesapsız politika gütmektedir. Allah'ın lanetine uğramış siyonistler, tüm dünya istikbarını arkasına alarak Filistin topraklarında kendi gayri meşru sözde bekası için gaddarca bir tutum sergilemektedir. siyonist nazi işgalinin Filistin topraklarındaki gayri meşru varlığı sona erdirilmeden Filistin meselesi çözülmeyecektir. Ve Filistin meselesi çözülmeden İslam coğrafyasındaki sorunların çözüme kavuşması mümkün değildir. İslam coğrafyasında devam eden siyonist işgal rejmi ile birlikte ABD ve batılı güçlerin varlığı son bulmalıdır. Bölge halkları kendi sorunlarını çözebilecek olgunluktadır. Kendi sorunlarını kendi içinde çözen bir İslam alemi; Türk, Kürt, Fars ve Arap halkların en öncelikli hedefi olmalıdır. Bunun için de bir an evvel nehirden denize kadar Filistin özgür olmalıdır. Özgür bir Filistin, Özgür bir İslam coğrafyasının çimentosu olacaktır!" sözlerini kaydetti.

"Hitler ile siyonist rejimin stratejileri ile hedefleri arasında hiçbir fark yoktur"

Siyonist barbarlığın tüm dünyayı tehdit edecek bir hale dönüştüğünü vurgulayan Erkuş, "HAMAS'ın ateşkesi kabul etmesine rağmen, siyonist nazi işgali, tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka adeta azgınlığın ve alçaklığın resmini sergileyerek, bir halkı yok etmenin yolunu tercih etmiştir. siyonist rejimin bu tutumu Hitlerin tutumunu aratmayacak duruma gelmiştir. Bu durum sadece Gazze'yi değil, artık ABD'yi, Avrupa'yı ve siyonist canavarı besleyen herkesi korkutmalıdır. Tüm dünyayı köle olarak gören Hitler ile siyonist rejimin stratejileri ile hedefleri arasında hiçbir fark yoktur. Kendi ellerinizle beslediğiniz bu siyonist canavar sizlere de musallat olması an meselesidir. Bu yüzden tüm vicdan sahibi ve akıl sahibi devletler bu canavarın başını ezmelidir. siyonist işgal rejiminin, Gazze’deki Refah Sınır Kapısının işgaline karşı, tüm dünya ayakta ve insani koridorun açılmasına yönelik protestolar düzenlemektedirler. Kapılar derhal açılmalı ve Refah şehrine sıkıştırılmış mazlum Gazzeli kardeşlerimize insani yardımların ulaşması sağlanmalıdır. Bunun için başta Türkiye olmak üzere tüm vicdan sahibi devletleri sorumluluk almaya davet ediyoruz." diye konuştu.

"Ülkelerin duyarlı öğrencilerini selamlıyoruz"

siyonist işgale karşı Türkiye'de ve dünya genelinde gerçekleşen üniversite eylemlerini takdir ettiklerini ve desteklediklerin belirten Erkuş, "ABD başta olmak üzere tüm dünya ülkelerindeki üniversite öğrencilerinin siyonist işgal rejiminin soykırımının durdurulmasına yönelik protestolarını takdir ediyoruz. Türkiye'deki üniversite öğrencilerinin siyonist işgal çetelerine karşı kutulu yürüyüşlerini ve çadır nöbetlerini destekliyoruz. Başta Türkiye'deki üniversite öğrencileri olmak üzere Gazze için her türlü çabayı gösteren diğer ülkelerin duyarlı öğrencilerini selamlıyoruz" dedi.

Filistin'in ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne giden her eylemin yanında ve destekçisi olduklarını bir kez daha vurgulayan Erkuş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Peygamber Sevdalıları ve HÜDA PAR olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Filistin halkına selam olsun! Aksa Tufanı operasyonuna selam olsun! Kahraman mücahitlere selam olsun! Direnişe ve dirilişe selam olsun!" (İLKHA)

Kaynak: ilkha