Peygamber Sevdalıları Vakfı, İstanbul'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla Mevlid-i Nebi etkinliği düzenledi.

Etkinliğe, Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri, Peygamber Sevdalıları Vakfı Onursal Başkanı Mehmet Göktaş, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri katıldı.

Etkinlik Yasin Turna'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Etkinlikte Filistin Alimler Birliği Başkanı Dr.Nevvaf Tekruri de bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına Allah'a hamd, Peygamber Efendimize salat ve selamla başlayan Dr. Nevvaf Tekruri, "Değerli Kardeşlerim! Siz Peygamber Efendimizin kutlu doğumunu kutlamak için bu güzel programda bir araya geldiniz. Bugün siz Peygamber Efendimizi, cihad peygamberi olarak nitelendiriyorsunuz. Biz de diyoruz ki gerçekten Peygamber Efendimiz Allah katında bir cihad peygamberiydi. Kıyamet gününde sancak sahibi de o olacaktır. Bu güzel programı Gazze'deki direniş ile birleştirdiklerinden dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfı'na ve HÜDA PAR'a ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

"Müslümanlar hiçbir zaman zilleti kabul etmeyeceklerdir"

"Bizim kendisine şehadet etmiş olduğumuz Peygamber Efendimiz bizlere zaferi müjdelemiştir. Müslümanlar hiçbir zaman zillet ve meskeneti kabul etmemiştir. Müslümanlar hiçbir zaman zilleti kabul etmeyeceklerdir." diyen Dr. Tekruri "Değerli kardeşlerim! Allah Resulü zalime karşı bizlere dik durmayı emretmiştir. Allah'u Teala da Kur'an-ı Kerim'de zalimlere karşı cihadı emretmiştir. Ayeti kerimede şöyle buyurulmaktadır: 'Onlarla savaşın. Allah sizin ellerinizle onları cezalandırsın, onları rezil rüsvay etsin. Size yardım ederek onlara galip kılsın. Mü'min toplumun gönüllerine ferahlık versin.' Değerli kardeşlerim! Az önce okuduğum ayet-i kerimede Allah'u Teala mümin kullarına cihadı farz kılıyor. Gazze'deki kardeşlerimizin başlatmış olduğu Aksa Tufanı'da Allahu Teala'nın bu emrini eda etmek niyetiyle gerçekleştirildi. Gazze'deki mücahit kardeşlerimiz Allah ve Resulünün emrini ifa ediyor." ifadelerini kullandı.

"Cihada olan şevk ve iştiyakınızı gösterdiniz"

"Peygamber Efendimiz hayattayken cihada karşı iki sınıf insan oluştu." diyen Tekruri "Bir grup münafıklardı, ölümü sadece cihada gitmekte gördükleri için cihada gitmediler. Bir diğer grup ise Allah ve Resulüne hakkıyla iman eden müminlerdi. Onlar hiçbir zaman düşmanla karşılaşmaktan çekinmediler. Onlar Allah Resulü ile birlikte düşmana karşı savaştılar ve çok sayıda zafer elde ettiler. Bir de üçüncü bir sınıf vardı ki kalpleri müminler ile birlikte olmasına rağmen savaşa katılmakta tereddüt ediyorlardı. Değerli kardeşlerim! Allah Resulü zamanında gerçekleştirilen cihat nasıl ki o zamanın insanlarını ikiye ayırdıysa Gazzeli mücahitlerin gerçekleştirdiği Aksa Tufanı da bugün insanları ikiye ayırdı. Bugün birileri de Gazze'deki cihada karşı, oradaki mücahitlere karşı münafıkça bir tavır içerisine girdi. Cihadı lekelemeye çalıştılar. Ama onların karşısında cihadı benimseyen ümmeti gördük, bazı salih yöneticileri gördük. Burada toplanan siz kardeşlerimiz de cihada olan şevk ve iştiyakınızı gösterdiniz." şeklinde konuştu.

"Aksa Tufanı herkesin gerçek yüzünü ortaya çıkardı"

Dr. Nevvaf Tekruri, sözlerine şöyle devam etti:

"Değerli kardeşlerim! Aksa Tufanı sadece müminler ile münafıkları birbirinden ayırmadı. Kalbinde zerre kadar iman olanları da bizlere gösterdi. Bugün Amerika'nın üniversitelerinde ve sokaklarında da Gazzeli mücahitlere destek verildiğini görüyoruz, müşahede ediyoruz. Biz de bugün buradan, bu meydandan, Amerika'daki üniversitelerde ve sokaklarda insanlığını yitirmemiş olanları selamlıyoruz. Siyonist işgal rejiminin yaptıklarına kendi devletlerinin ortak olmasını istemeyen vicdan sahibi insanları buradan tebrik ediyoruz. Aksa Tufanı bugün yenilikleri ile beraber ortaya çıkıyor. Bugün hem ABD'de hem de Batı'da insanlığını kaybetmemiş insanların ortak noktada buluştuklarını görüyoruz. Peygamber Efendimizin zamanında nasıl ki iyiler kendi arasında Hilfü'l-Fudûl sistemini oluşturmuşsa bugün de vicdan sahibi insanlar Aksa Tufanı'nın ardından aynı masa etrafında oturma ve konuşma imkânı buldular. Bugün Hilfü'l-Fudûl'un karşısında duran, kendini Müslümanlardan gösteren ama Aksa Tufanı ile birlikte gerçek yüzü ortaya çıkan ve siyonist işgal rejimi ile birlikte aynı safta yer alan insanları da gördük, bunların da gerçek yüzü ortaya çıktı.

"Allah'ın izniyle zafer bizler için çok yakındır"

"Aksa Tufanı ile birlikte bir gemi yola çıktı. O gemide mücahitler var, o geminin içinde Filistin halkı var, Filistin halkıyla beraber aynı acıyı çeken mü'min kullar var." diyen Tekruri "İnsanlığını yitirmemiş gayr-i müslimler de o gemide bulunuyor. Bir de cihadın ve Gazze halkının karşısında duranlar var ki inşallah bu tufanla birlikte hepsi yok olup gidecekler. Allah'ın izniyle zafer bizler için çok yakındır. Zafer yakındır dedik ve bunu inanarak söyledik. Sekizinci ayına girmemize rağmen işgal rejimi hala Gazze'yi bombalamaya devam ediyor. Kassam mücahitleri ise hala işgalcilerin kendilerini en güvenli zannettikleri yerlerde onları vurmaya devam ediyor. Gazze'de Zafer yakındır ve mücahitler İnşallah düşmanı en güvenli olduklarını zannettikleri yerlerde vurmaya devam edecek." dedi.

"Maddi ve manevi desteklerinize devam edin"

Dr. Nevvaf Tekruri, sözlerini şu çağrısıyla sona erdirdi:

"Değerli kardeşlerim sizlere son olarak şunu söylemek istiyorum. Savaş hala devam ediyor. Mücahit kardeşlerimizin cihadı hala devam ediyor. İlk gün 'bunlarla kesinlikle masaya oturmayacağız' diyenler, bugün her türlü tavizi vermeye hazır gözüküyor. Ama şunu hiçbir zaman unutmayın ki savaşımız devam ediyor, sizler de maddi ve manevi desteklerinize devam edin, Gazze'deki mücahit kardeşlerimize meydanlardan destek vermeyi sürdürün. Malezya, Pakistan ve Türkiye'deki kardeşlerime sesleniyorum, yaptıklarınız değerlidir. Kardeşlerimiz orada cihada devam ediyor, biz de burada kendi vazifelerimizi yerine getirmeye devam edeceğiz. İnşallah hep birlikte Özgür Kudüs'te namaz kılacağız."

Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın, İstanbul'da "Cihad Önderi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlediği Mevlid-i Nebi etkinliği Halime Guyuldar'ın okuduğu şiir, Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ve yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha