HÜDA PAR Malatya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet İlker Dönmezer, seçim çalışmaları kapsamında, esnaf ve vatandaşları ziyaret etmeyi sürdürüyor.

Ziyaretlerde esnafın ve vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyen Dönmezer, HÜDA PAR'ın misyonunu ve seçildikleri takdirde yapacakları hizmetleri anlatarak, kendilerinden destek talebinde bulundu.  

"Konutların ve işyerlerinin ne zaman teslim edileceği belirsizliği halkı canından bezdirdi!"

Dönmezer, "Depremzede halkımız konutlarının, esnaf kardeşlerimiz ise işyerlerinin durumunun meçhul olduğunu, ne zaman teslim edileceği ile ilgili net bir açıklamanın yapılmadığını ve muhatap bulamadıklarından yakınıyorlar. Yetkililerin kendileri hakkında alınan kararların kendileri ile paylaşması gerektiğini dile getiriyor. Yaptığımız ziyaretlerde, halkın psikolojik yönden en çok etkilendiği durum konut tesliminde, imar durumunda ve hak sahipliğinde kendilerinin bilgilendirilmediği yönünde çok sayıda şikayet var. Konutların ve işyerlerinin ne zaman teslim edileceği belirsizliği halkı canından bezdirdi. Halk, 'Birileri çıkıp bize 3-5 yıl konteynırda kalacaksınız deseler ona göre kendimizi şartlandırırız ama şu anda sonu olmayan bir döngü içerisindeyiz ve bu bizi gerçekten depremin şiddetinden daha çok sarsıyor' diyerek, çaresizliğini dile getiriyorlar. Buradan yetkililere çağrımız; halkı doğru bir şekilde bilgilendirin. Biri çıkıyor, bir yıl, biri çıkıyor 2 yıl bir diğeri başka bir tarih veriyor. Halk, illa yarın evimi ya da işyerimi teslim edin diye sizi sıkıştırmıyor, doğru bir şekilde kendilerini bilgilendirmenizi istiyor. Halk 21 metrekarelik konteynerlerde yaşam mücadelesi veriyor ve ciddi anlamda psikolojik yönden etkilenmiş. Sağlam kalan psikolojiyi de siz bozmayın ve halkı doğru bilgilendirin." diye çağrıda bulundu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha