Ardı arkası kesilmeyen zamların kendilerini çok zor durumda bıraktığını belirten esnaf, düzenledikleri basın açıklamasıyla zamlara tepki gösterdi.

Gaziantep Briketçiler Mermerciler ve Karocular Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Hasan Çelik, "Yapılan fahiş zamlar bizleri bıktırdı, üretimi durdurma noktasına geldik." diyerek zamlara tepki gösterdi.

Sektör olarak yapılan zamlardan bıktıklarını ifade eden Çelik, bir an önce zamlara bir çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi.

"Yetkililerden çözüm bekliyoruz"

Zamlardan dolayı üretimi durdurma noktasına geldiklerine dikkat çeken Çelik, "Briketçiler, mermerciler ve karocular esnafı olarak ülkemizin genel sorunu olan inşaat malzemelerine yapılan zamlar bizleri de bıktırdı. Biz üretici esnaflar olarak gelen zamlardan üretimlerimizi durdurma noktasına geldik. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Anlayamadığımız konu ise, evet pahalılık var fakat hepimize var. Şu anda ne oldu da bütün inşaat sektörünün şikayetçi olduğu çimento fiyatlarının yüksek artışı ve 2 gün sonra gelen tepkiler üzerine bir miktar geri çekildi. Tepki olmasaydı zammın tamamı uygulanacaktı. Demek ki keyfi bir artış söz konusu. Ülkemizin ekonomisinde olağanüstü bir sıkıntı yok. Peki, mucur fiyatlarına 1 Mayıs 2024’ten geçerli olmak üzere yüzde 30 artış yapılarak yüksek fiyat uygulanacak olması neden acaba? Geçen yıl bugün briketlik mucur fiyatı ton bazında 88 TL iken 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren sabah önce ton bazında 240 TL olarak açıklandı. Öğleden sonra ise 260 TL olarak açıklandı." diyerek art arda gelen zamlardan dert yandı.

"Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızdan çözüm bekliyoruz"

Üretimi durdurma aşamasına geldiklerini belirten Çelik, "Bu sektörden bin 500 kişi ekmek yiyor, yazık değil mi? Esnafımız ekmek parası için sabah saat 05.00'te işe geliyor. Yetkililerden sorunlarımızı çözmek için yardım istiyoruz. Milletvekillerimiz ve belediye başkanlarımızdan çözüm bekliyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha