Borrell, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Dışişleri Bakanı Faysal bin Farhan'la Orta Doğu'daki son gelişmeler hakkında bir telefon görüşmesi yaptık. İkimiz de gerilimi düşürme konusunda birlikte çalışma ve en iyi çıkış yolunu bulma gerektiği görüşünü paylaşıyoruz." dedi.

Borrell, ayrıca 22 Nisan'da Lüksemburg'da düzenlenecek AB-KİK forumunun Orta Doğu'daki durumun "daha fazla tartışılması için iyi bir fırsat" olduğunu da sözlerine ekledi.

Daha önce Suudi Dışişleri Bakanlığı, İran'ın işgal topraklarına saldırı düzenlediği yönündeki haberler üzerine bir açıklama yayınlayarak "bölgeyi ve halklarını savaşın tehlikelerinden kurtarmak için tüm taraflara azami itidal gösterme çağrısında bulunmuştu.

Bakanlık, Orta Doğu'daki çatışmanın genişlemesinin "tehdit edici küresel sonuçlara" yol açacağı gerekçesiyle BM Güvenlik Konseyi'ne uluslararası barışı koruma sorumluluğunu üstlenmesi çağrısını yapmaştı.

13 Nisan akşamı İran, siyonist rejime yönelik insansız hava araçları ve füzeler fırlattı ve bunu, Şam'daki İran büyükelçiliğinin konsolosluk bölümüne yönelik saldırıya bir misilleme olduğunu duyurdu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha