Yürüyüşün ardından İslami İlimler Fakültesi önünde bir araya gelen üniversite öğrencileri, burada bir basın açıklaması düzenledi.

Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Abdussamet Gökçe, siyonist işgal rejiminin Filistin halkına uyguladığı aleni soykırımın 176'ncı gününde olduklarını söyledi.

Siyonistlerin başta Gazze olmak üzere 75 yılı aşkın bir süredir Kudüs'ü, Batı Şeria'yı, Ramallah'ı, mesken, mescit, okul ve hastane demeden bombalayıp; bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve hasta binlerce masum canı katlettiğini belirten Gökçe, işgal rejiminin sadece mazlum Filistin halkına değil başta İslam ümmeti olmak üzere tüm insanlığa savaş açtığını ifade etti.

"Vahşeti durdurmanın vakti çoktan gelip geçti"

Gazze halkı meşru direnişini ortaya koyarken onları yaralayan, dünyadaki iktidar ve sermaye sahiplerinin siyonistlere verdikleri destek ve Müslüman halklarının suskunluğu olduğunu vurgulayan Gökçe, "Ey ehli vicdan sahibi olan yetkililer ve dünya kamuoyunun duyarlı liderleri; bu vahşete dur demenin vakti çoktan gelip geçmiştir. Buradan Müslüman liderler başta olmak üzere tüm dünya liderlerine, halklarına ve uluslararası kamuoyuna sesleniyoruz; Havaalanları ve deniz limanları siyonistlerin her türlü gemi ve uçaklarına kapatılmalıdır. Buradan oraya ticari veya askeri mal gidiş gelişi durdurulmalı, Gazze halkını açlık, susuzluk ve ilaçsızlığa mahkum eden siyonistlerin erzaklarının ülkemizden gitmesi ayıbından kurtulmalıyız." dedi.

"Gazze gündemde kalmalı"

Maddi imkânlarla Filistinlilere destek vermeye devam edip boykotla siyonizmin sponsorlarına geçit verilmemesi gerektiğini belirten Gökçe, şöyle devam etti:

"Mübarek Ramazan ayında havalarda uçuşan kardeşlik ve dayanışma edebiyatının Gazze'nin sınır kapılarına takılması bir yüzyıl utanç vesikası olarak geleceğimizi esir alacaktır. Açlıkla boğuşan çocukların kaybettiği tebessüm israil malları alan ve israille ticareti kesmeyen İslam yöneticilerin kalplerine bir vicdan oku gibi saplanmalıdır. Nehirden denize özgür Filistin için tüm insanları, vicdanı, insanı, İslami görevini yapmak için bulundukları her yerde Gazze'yi gündemde tutmaya davet ediyoruz." (İLKHA)

Kaynak: ilkha