Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleşen programa 8 il öğrencisinin katılım sağlayarak mücadele ettiği "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" bölge finaline okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri de katılım sağladı.

Program, İl Vaizi İbrahim Halil Yakut tarafından okunan Kur'an tilavetiyle başladıktan sonra Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran açılış konuşması yaptı.

"Kur'an-ı Kerim şifa ve hidayet kaynağıdır"

Kurtaran konuşmasında, "Kur'an-ı Kerim'i güzel okumak, anlamak ve hayatımızda pratiğe dökmek Müslümanın görevidir. Çünkü Kur'an-ı Kerim, biz Müslümanlara inmiş bir kitaptır. Biz ondan uzaklaştıkça maalesef zelil duruma düştük. Ona sarıldıkça ve rehber edindikçe aziz ve şerefli hale geleceğiz. Kur'an-ı Kerim şifa ve hidayet kaynağıdır. Peygamber efendimizde onu öğrenen ve öğreteni övmüştür. Bugün burada en hayırlılarımız bulunuyor ve hem Kur'an'ı öğrenenler hem de onlara öğretenler buradalar. Bundan dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma' programı bölge finali icra edildi"

Programın ardından bir açıklamada bulunan Batman din öğretiminden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Arslan, "Bugün burada Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen mesleki yarışmalardan 'Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma' programı bölge finali icra edildi. Bölge finaline 8 ilimizden öğrenci katılım sağlamıştır. Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkâri ilimizden öğrenciler katıldı." dedi.

"Güzel ve anlamlı bir yarışma"

Amaçlarının Kur'an-ı Kerim'i daha güzel okumayı teşvik etmek olduğunu ifade eden Arslan, "Bu anlamda Kur'an-ı Kerim'i güzel okuyan her öğrencimizi ödüllendirmek istedik. Bunun için her öğrencimize hem Kur'an-ı Kerim hediye ettik hem para ödülü vereceğiz. Ayrıca dereceye giren öğrencilerimizi de altın ile ödüllendireceğiz. Amacımız öğrenciler arasında Kur'an-ı Kerim'in daha güzel okumasıdır. Bu şekilde diğer illerimizden de öğrencilerimiz bu yarışa katılıyorlar. Burada 4 kategoride yarışma yapılacak. Ortaokul ve lise imam hatip öğrencilerine yönelik yapılmaktadır. Öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından güzel bir katılım sağlandı herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

"Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması" Batman bölge finali, öğrencilere ödül takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha