Balıkesir Şeyh Lütfullah Camii önünde toplanan kalabalık, ellerindeki dövizlerle sık sık sloganlar atarak, Zağnos Paşa Camisine kadar yürüyüş yaparak işgal rejiminin Gazze katliamlarını protesto etti.

Yapılan yürüyüşün ardından grup adına basın açıklamasını Hayrullah Arslantekin okudu.

Yaklaşık sekiz aydır Gazze’de bebek, çocuk, kadın, yaşlı hasta, hastane, okul, aşevi demeden katliam yaptığını söyleyen Arslantekin, ambulans, sağlık görevlisi, insani yardım çalışanı fark etmeksizin tarihin gördüğü en büyük katliamını gerçekleştiren ve küresel güçlerin desteğini arkasına alan şer şebekesi siyonist organizasyonun, bu katliamlarında son perdeyi Refah bölgesinde yaşayan yaklaşık 1.7 milyon insan üzerinde tekrar açtığını söyledi.

"Umudumuz acımızdan çok daha büyük"

Savaşın başlangıcında Kuzey Gazze’de yaşayan halkın bir kısmını güvenli bölge diyerek Refah’a süren siyonist şer şebekesi şimdi güvenli bölge dediği yere büyük bir operasyona hazırlandığını belirten Arslantekin, "Şüphesiz ki terör devleti israil, bu katliama kendisine çok güvendiği için değil, 57 İslam ülkesinin acziyetinden güç alarak bu harekete kalkışıyor. Acımız büyük, şehidimiz çok ama umudumuz acımızdan çok daha büyük. Bugün Gazze’yi siyonist israile karşı savunan Filistin direnişi bir tarih yazıyor. Osmanlı âlimi şehit İzzeddin El-Kassam’ın aslanları destan yazıyor, Kudüs Seriyyeleri destan yazıyor. Sıfır mesafede dünyanın en güçlü teknolojisine sahip, bebek katili siyonist ordu ile göğüs göğüse çarpışıyor. İki milyarlık İslam âleminin izzetini müdafaa ediyorlar." dedi.

"Mescid-i Aksa tüm İslam âleminin ve Müslümanların davasıdır"

HAMAS'ın bir Kuvay-i Milliye hareketi olduğunu söyleyen Arslantekin, "Balıkesir’de Alaca Mescid’de işgalci düşmana karşı verilen mücadele neyse Gazze tünellerinde verilen mücadele odur. Sütçü İmam, Mehmet Efe, Şahin Bey neyse Ebu Ubeyde de odur. Çünkü Gazze ve Mescid-i Aksa ne Arapların ne de sadece Filistinlilerin meselesidir. Gazze ve Mescid-i Aksa tüm İslam âleminin ve Müslümanların davasıdır. Çünkü siyonizmin gayesi israil Başbakanı Netenyahu’nun savaşın başında yaptığı bir konuşmasında işaret ettiği gibi İşeya’nın Kehaneti arz-ı mevudu tesis etmektir. Büyük israili kurmaktır. Erbakan Hocanın yıllarca anlattığı Büyük İsrail Projesi sınırları ülkemizin vilayetlerini de içine alan bir ifsat projesidir. Bu sebeple eğer bugün Gazze’nin zeytinliklerini savunamazsak yarın Edremit’in zeytinliklerini savunamayız. Bugün Gazze’yi, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı savunamazsak yarın Diyarbakır ve İstanbul’u savunamayız. Irkçı Emperyalizmin ülkemiz üzerindeki emelleri Allah muhafaza gerçekleşirse sonuçları ağır olur. Herkes bilmeli ki, Gazze düşmeyecek, Mescid-i Aksa düşmeyecek, siyonizm tarihi bir tokat yiyecek." diye belirtti.

"Ey âlem-i İslam, neredesiniz"

Buradan 57 İslam ülkesinin yöneticilerine sesleniyoruz diyen Arslatekin:

"israil ve zulmü kınamayı bırakın, hamaset yapmayı, nutuk atmayı bırakın. Biz sizden somut adımlar bekliyoruz. Sizlerin makamı icraat makamıdır, bir tane somut adım binlerce kelimeden daha etkilidir. Sizlerden kınama yapmanızı değil yaptırım uygulamanızı istiyoruz. Yine buradan İslam ümmetine sesleniyoruz. Ey âlem-i İslam! Neredesiniz? Hani İslam dünyası nerede? Ey insanlık için çıkarılmış en hayırlı ümmet! En hayırlı ümmet olduğumuzu bugün değil de ne zaman göstereceğiz? 2,5 milyonluk Gazze kendi kanında boğulurken 2,5 milyarlık İslam âlemi suskun kalmaya ve sadece dua etmeye devam mı edecek? Ey bütün insanlığa şahit kılınan Ümmet! Şahitliğimizin gereğini bugün değil de ne zaman yerine getireceğiz? Ey İslam ümmeti! Gazze'de olup bitenler karşısında bugün harekete geçmezsek şahitlik vasfımızın da hayırlı ümmet oluşumuzun da vallahi artık bir anlamı kalmayacaktır." diye konuştu.

Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha