Tekin, 23 Nisan dolayısıyla TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü için Meclis Tören Salonunda verilen resepsiyona katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Müfredatla ilgili yapılan çalışmalara ilişkin bir soruyu cevaplayan Tekin, Talim ve Terbiye Kurulunun ön incelemeleri yaptığını; süreç biter bitmez askıya çıkarılacağını belirtti.

Müfredatla ilgili çalışmaların gelecek hafta tamamlanacağını dile getiren Tekin, OECD'nin yaptığı derecelendirme mekanizmaları olduğunu hatırlatarak, kamuoyunun Türkiye ile yarıştırdığı ülkelerdeki müfredat yoğunluğu ile karşılaştırma yaptıklarını kaydetti.

O ülkelerdeki yoğunluğa yaklaştırmaya çalıştıklarını belirten Tekin, "O ülkelerden yaklaşık 2 kat fazla müfredat yüklüyoruz çocuklara. Birincisi, çocuklara daha fazla müfredat yüklüyoruz, ikincisi ise orada olduğu gibi beceri temelli değil, bilgi, kazanım temelli veriyoruz. Bahsettiğimiz ülkelerde çocukların aldıkları eğitimi gündelik yaşam becerilerine dönüştürüp dönüştüremediği ölçülürken biz normal bilgi olarak veriyoruz. Halbuki bahsedilen sınavlarda bunlar ölçülüyor. Hem müfredat olarak daha fazla hem de farklı bir mantıkla verdiğiniz zaman rekabet edemiyorsunuz." diye konuştu.

Tekin, müfredatın biraz seyreltilmesi, çocukların kapasitelerine uygun, öğretmenlerin süresinde yetiştirebileceği hale getirebilmesi durumunda, çocukların daha rahat öğreneceğine dikkat çekti.

Böylece hem sistemin rahatlayacağını hem de öğretmenlerin koştura koştura müfredatı yetiştirmek için çaba harcamak zorunda kalmayacağını belirten Tekin, dolayısıyla ortalama yüzde 35 bandında bir seyreltmenin olduğunu kaydetti.

Öğretmen atama rakamlarına ilişkin bir başka soruya Bakan Tekin, "Öğretmen atama sayılarını Hazine ve Maliye Bakanımızla birlikte önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız." yanıtını verdi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha