Etiyopya'da eğitim, birçok çocuk için zorlu bir mücadele haline geliyor. Avrupa Yetim Eli, ihtiyaç sahibi çocukların eğitimine destek olmak için çaba sarf ediyor.

Okula giden Avrupa Yetim Eli ekibi, zor şartlarda okuyan çocuklara yönelik kırtasiye malzemeleri dağıttı. Kalem, defter ve başörtüsü gibi temel ihtiyaçları karşılayan bu yardım, öğrencilerin eğitim yolculuğuna katkı sağlıyor.

Okulun idareci ve öğretmenleri, Avrupa Yetim Eli'ne bu anlamlı yardımı için teşekkür etti ve çocukların eğitimine verdiği destekten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.

Çocuklar ise, kalem ve defter almanın mutluluğunu yaşayarak, kendi dillerinde ve İngilizce Avrupa Yetim Eli'ne teşekkür ettiler.

Çalışmaları hakkında açıklamada bulunan Avrupa Yetim Eli gönüllüsü Nizamettin Aygan, Etiyopya'daki çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.

Aygan, "Etiyopya'da bir okuldayız. İnşallah onlara kırtasiye yardımını yapacağız. Allah hayırseverlerin hayrını kabul etsin. Çocuklar okusunlar, bilgili ve kültürlü olsunlar. Hem ülkelerine hem İslam'a birer hizmetkar olsunlar. Bu kırtasiye yardımına vesile olan herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha